Efectele benefice ale zăpezii asupra organismului

Iarna este viscol și frig iar multi dintre noi dorim să stam la căldură. Zilele foarte friguroase, cu temperaturi de îngheață pietrele, predispun la răceală și dureri reumatice. Deseori acestea sunt tratate cu ceaiuri calde și bai fierbinți. Terapeuții susțin că aceste remedii face organismul mai vulnerabil la boli.

Totuși există o metodă de tratare a virozelor și durerilor reumatice cu ”zăpadă și frig” . Practicat în unele mănăstiri, tratamentul cu zăpadă și frig a scos în evidență efectele sale grozave asupra imunității.

Mersul prin zăpadă pune sângele în mișcare

În lumea monahală, de la preotul german Sebastian Kneipp, specialist în tratamentele naturiste cu apă, s-a răspândit metoda mersului desculț prin rouă  și prin zăpadă, dar acest remediu trebuie să fie practicat, la început, doar 1-2 minute. După acest interval, practicantul  acestui tratament trebuie să-și pună în picioare șosete de lână și să meargă câteva sute de metri cu talpa piciorului sprijinită bine pe sol. În acest fel, sângele se pune în mișcare, iar picioarele se încălzesc bine. Cine vrea să se revigoreze, trebuie să continue acest exercițiu zilnic, însă mersul în zăpadă trebuie să crească progresiv până la 4-5 minute pe zi. Se spune că femeile care practică acest exercițiu vor combate  infecțiile urinare, cistitele, artritele și anexitele.