Efectele anticancer fac din gulii adevărate aliment-medicament.

DE CE ESTE RECOMANDAT SĂ MÂNCĂM GULII?

O legumă care se înrudește atât ridichea, cât și varza, și care a pierdut pe nedrept din popularitate, gulia înmagazinează atât de multe substanțe nutritive, încât poate intra în categoria superalimentelor de vară.

Efectele anticancer fac din gulii adevărate alimente – medicament. În compoziția lor mai intră și o cantitate consistentă de izocianați, alte substanțe benefice împotriva canceroase, ” explică specialista Kantha Shelke, cercetător în nutriție, purtătoare de cuvânt a Institutului de Tehnologie Alimentară di SUA.

* Reglează nivelul de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că poate fi consumată și de către diabetici.

Întărește oasele și dinții. Gulia este bună sursă de fosfor, mineral care are un rol esențial în formarea și menținerea sănătății oaselor și dințiilor, contribuie la creșterea și regenerarea țesuturilor și ajută la menținerea Ph-ului sângelui. Copiilor în creștere sau celor suferind de rahitism li se recomandă să consume suc proaspăt de gulii. Având proprietăți tonice și mineralizante, sucul de gulii, în combinație cu sucul de morcov sau țelină, este excelent pentru întărirea sistemului osos.

* Combate contracțiile musculare. Sucul de gulii este indicat pentru combaterea contracțiilor musculare și atenuarea durerilor de acestea. Consumat zilnic, la micul dejun, câte un pahar, sucul de gulie poate face minuni în cazul cerceilor.

* Fortifică sistemul imunitar și previne anemia. Sucul de ajută la eliberarea toxinelor din organism. Gulia conține și vitamina B6 care întărește sistemul imunitar ajută la formarea hemoglobinei și vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanți.

* Previne cancerul. Studiile au arătat că un consum regulat de legume din familia crucifere – din care face parte gulia, varza, varza de Bruxelles, conopida, broccoli – contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer.

* Vindecă degerăturile. Aplicată extern, gulia este un remediu eficient în tratarea degerăturilor.

* Leac în afecțiuni respiratorii. Siropul de gulie este indicat în tratarea, a bronșitei sau a anginei. Aveți mare grijă dacă suferiți de afecțiuni ale tiroidei. În acest caz, nu ar trebui să consumați gulie căci aceasta conține glicosinolați ce împiedică asimilarea de către tiroidă.

Sursă