De ce trebuie să ții cont când cumperi miere de Manuka

Mierea de Manuka este cea mai eficientă miere din întreaga lume în tratarea unui spectru foarte larg de afecțiuni și un aliat important al sistemului nostru imunitar. Pentru a te bucura de toate beneficiile acesteia, îți recomandăm să alegi o miere de Manuka originală și potrivită nevoilor tale. Află care sunt cele mai importante aspecte de care să ții cont atunci când cumperi miere de Manuka!

Mierea de Manuka este singura miere studiată în marile universități ale lumii și utilizată de medici în tratarea multor afecțiuni. Aceasta este recomandată în caz de bronșită, sinuzită, dureri în gât, rinită, astm, arsuri la stomac, gastroenterită, gingivită, afecțiuni parodontale sau astenie. De asemenea, mierea de Manuka distruge bacteria Helicobacter Pylori, responsabilă de majoritatea ulcerelor stomacale.

Fiind destul de puțin cunoscută pe piața din România, mierea de Manuka este și unul dintre cele mai controversate produse apicole. Apreciată în întreaga lume pentru beneficiile sale uimitoare, miere de Manuka este prezentă azi pe rafturile oricărui magazin cu produse naturale. Totuși, nu orice borcan conține miere de Manuka originală, 100% naturală. De aceea, dacă vrei să încerci o cură de miere de Manuka, este recomandat să te informezi foarte bine înainte, pentru a te asigura că alegi o miere de 100% naturală, potrivită pentru afecțiunea sau problema ta. Dar ce faci atunci când, în căutările pe internet, îți apar zeci de articole și sute de păreri despre mierea de Manuka?

Pentru a te ajuta să te informezi cât mai bine și să faci cea mai bună alegere, am descris mai jos cela mai importante aspecte de care trebuie dă ții cont atunci când cumperi miere de Manuka.

1. De unde provine mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este produsă de albine din nectarul florilor arbustului de Manuka, originar din Noua Zeelandă. Arbustul de Manuka are o istorie îndelungată ca plantă medicinală folosită de triburile maori din Noua Zeelandă, ca remediu cu efect antimicrobian, antiinflamator și în tratarea afecțiunilor digestive sau ale pielii.

Mierea de Manuka din Noua Zeelandă este unul dintre cele mai apreciate produse naturale din întreaga lume, fiind singurul sortiment de miere atât de studiat de cercetători și utilizat în scop medical în diverse afecțiuni.

Deși arborele de Manuka se găsește doar în Noua Zeelandă și Australia, mierea preparată de albine din nectarul florilor acestui arbust se comercializează în întreaga lume, putând fi achiziționată acum și din România. De aceea, în primul rând, trebuie să verifici dacă miere respectivă provine din Noua Zeelandă. Doar miere din Noua Zeelandă este 100% miere de Manuka.

2. Ce se înseamnă MGO și cum îți dai seama care este conținutul MGO din mierea de Manuka?

În al doilea rând, verifică pe etichetă care este conținutul MGO din mierea respectivă. MGO este prescurtarea denumirii științifice a substanței active prezentă în miere de Manuka ( metiglioxal ). Conform studiilor științifice, metiglioxalul se formează natural în mierea de Manuka, fiind un precursor găsit în nectarul florilor de Manuka.

Această componentă terapeutică are rolul de a indica puterea antibacteriană a acestui produs apicol. Proprietățile antibacteriene sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO este mai mare. Acest factor este o constantă în miere de Manuka și se măsoară în mg/kg.

MGO este marcă înregistrată și doar mierea testată în mod independent de către laboratoarele certificate și autorizate din Noua Zeelandă poate purta această etichetă.

3. Cum alegi factorul MGO?

Trebuie întotdeauna să alegi nivelul MGO în funcție de scopul pentru care vrei să utilizezi mierea de Manuka sau în funcțiunea pe care trebuie să o tratezi. Astfel, avem următoarea clasificare:

4. Care este diferența dintre UMF și MGO?

Ambele clasificări, UMF și MGO, sunt folosite pentru a indica acțiunea antibacteriană a mierii de Manuka.

MGO este standardul folosit exclusiv de compania Manuka Health New Zealand Ltd. și măsoară concentrația de metilqlioxal din mierea de Manuka. Metilqlioxalul este denumirea științifică a substanței active cu rol antibacterian prezentă în mierea de Manuka. Descoperită metiglioxalului din mierea de Manuka a fost făcută de profesorul Thomas Henle de la Institutul de Chimie Alimentară de la Universitatea Tehnică din Dresda, Germania. Acest factor este constantă în mierea de Manuka și se măsoară în mg/kg.

Sistemul de evaluare UMF (Unique Manuka Factor) măsura inițial nivelul de activitate antibacteriană non-peroxidică al mierii de Manuka în comparație cu fenolul ( o substanță dezinfectantă ). De exemplu, factorul UMF 20+ este echivalent cu o concentrație de 20% soluție de fenol. Pentru că s-a demonstrat că activitatea antibacteriană non-peroxidică poate fi afectată de condițiile de ambalare și păstrare, odată cu descoperirea metiglioxanului, sistemul UMF măsoară acum concentrația acestei substanțe, dar și-a păstrat vechiul mod de numerotare.

Diferența dintre factorul MGO și UMF constă în faptul că sistemul MGO măsoară și reflectă în mod direct conținutul de MGO din miere (adică MGO 100+ conține cel puțin 100 mg pe kg de miere ), în timp ce sistemul UMF este o scală reprezentativă simplă, ce reflectă puterea antibacteriană a mierii de Manuka.

Iată care este corespondența dintre factorul MGO și factorul UMF:

5. Cine este compania producătoare?

Atunci când cumperi miere de Manuka este, de asemenea, foarte important să te asiguri că firma de la care provine respectiva miere este una de încredere. Alege un brand care deține certificări privind calitatea și siguranța proceselor prin care trece mierea de Manuka.

Compania Manuka Health are toate certificările necesare. În cadrul laboratorului, mierea de Manuka este supusă mai multor teste pentru verificarea autenticității, a nivelului de MGO și a calității. După ambalare, fiecare lor de miere de Manuka este testat din nou pentru a se asigura calitatea și nivelul de MGO înscris pe etichetă.

Manuka Health este lider în studierea mierii de Manuka și a propolisului și este prezentă în peste 45 de țări din toată lumea. Toate produsele Manuka Health sunt realizate și ambalate în Noua Zeelandă. Mierea de la Manuka Heath se comercializează în ambalajul original.

Echipa specializată de experți în miere de la Manuka Heath este delicată procesării și depozitării cu atenție a mierii și protejării proprietăților sale unice, pentru a se asigura că își păstrează calitățile atenție a mierii și protejării proprietăților sale unice, pentru a se asigura că își păstrează calitățile naturale și are o textură frumoasă, catifelată, pentru o experiență de utilizare desăvârșită.

6. De unde cumpăr miere de Manuka?

Poți achiziționa miere de Manuka de la Manuka Health foarte sigur, simplu și rapid ApiLand este unic importator și ditribuitor al Mierii de Manuka MGO și a altor produse oferite de producătorul Manuka Health din Noua Zeelandă. Toate produsele vin însoțite de număr de lot verificabil și certificat de conformitate, acestea fiind oferite de producător în ambalajul original sigilat,

7. De ce diferă prețul mierii de Manuka de cel al mierii obișnuite?

Mierea de Manuka originală din Noua Zeelandă nu poate fi o miere ieftină. Cantitatea limitată în care se produce, zonele greu accesibile din care este recoltată, condițiile speciale de păstrare, analiza factorului MGO pentru asigurarea celui mai înalt standard de eficiență și perioada de maturare prin care trece, fac ca mierea de Manuka să aibă un preț mai ridicat decât mierea obișnuită. De asemenea, în comparație cu mierea obișnuită, mierea de Manuka are proprietăți curative cu totul deosebite, fiind singura miere din lume utilizată în scop medical în tratarea infecțiilor și a altor afecțiuni.

Așadar, pentru a te putea bucura de beneficiile uimitoare ale mierii de Manuka, pentru a preveni sau a trata cu succes o anumită afecțiune, îți recomandăm să ții cont de aceste câteva sfaturi.

Sursă