De ce te trezești în mijlocul nopții?

Există un mesaj pe care corpul încearcă să-l transmită atunci când te trezești cu regularitate la anumite ore din noapte și apoi îți este dificil să adormi. Pentru că,în diferite momente ale zilei,energia trece prin meridianele organismului.

Iată ce înseamnă când te trezești în diferite momente din noapte:

Între orele 21.00-23.00

Sistemul endocrin este responsabil de gestionarea hormonilor și a metabolismului. Între orele 21.00-23.00,sistemul endocrin se reechilibrează.

Dacă nu poți adormi în acest interval,înseamnă că te gândești la multe lucruri. Sau,dacă mănânci seara târziu,pot fi provocate blocaje de energie. Încearcă să te relaxezi și să reciți niște mantre pozitive. Acestea vor ajuta la eliberarea tensiunii și astfel vei reuși să adormi mai repede.

Între orele 23.00-1.00

Dacă te trezești mai multe nopți la rând în acest interval de timp,înseamnă că gândurile negative nu te lasă să dormi. Între orele 23.00 și 1.00,energia Yin este transformată în energia Yang,care este foarte activă. În acele momente,corpul creează și stochează energia care poate fi utilizată în ziua următoare.

În plus,tot în aceeași perioadă sunt descompuse grăsimile de vezica biliară. Și,dacă mănânci la cină multe alimente grase și nesănătoase,apare disconfortul,care te împiedică să adormi.

Între orele 1.00-3.00

Perioada cuprinsă între 1.00 și 3.00 noaptea este esențială în procesul de detoxificare al organismului nostru. În acest timp,ficatul descompune toxinele și eliberează enzime,care ajută la purificarea sângelui. Încearcă să mănânci seara alimente ușoare.

Tulburarea de somn apare,de asemenea,din cauza emoțiilor negative cum sunt furia și fustrarea. În plus,poate indica faptul că nivelul de energie Yang din corp este mai mare decât energia Yin.

Între orele 3.00-5.00

Intervalul orar 3.00-5.00 este asociat meridianului de energiecare trece prin plămâni. Dacă te trezești noaptea între aceste ore,înseamnă că sistemul respirator este afectat.

În plus,poate fi un simptom de ascensiune,în care nivelul de energie crește. Alte simptome ale ascensiunii sunt:pierderea poftei de mâncare,senzație de frig și sensibilitate la diferite sunete.

Te trezești între 5:00 – 7:00

Un timp asociat cu sănătatea intestinală, iar problemele de somn în intervalul acestor ore – blocajele emoționale.

Dezechilibrul emoțional în energia colonului se poate manifesta sub formă de constipație cronică, dar și ca incapacitatea emoțională de a renunța. Toate acestea conduc la acumularea emoțiilor negative.

Chinezii sunt de părere că intestinele, la nivel emoțional, fac același lucru: ne curăță de lucrurile inutile, de gândirea negativă, de emoții distructive și blocaje emoționale care ne împiedică să fim mai buni.