Curatarea masinii de spalat rufe în doar cateva minute: ieftin, fara chimicale si daune pentru sanatate

Mașina de spălat rufe este un lucru necesar în gospodărie, dar uneori reprezintă o plăcere destul de scumpă pentru bugetul familial. De aceea, este important ca acest dispozitiv să fie funcțional cât mai mult — nu doar 1-2 ani.

Dar, din păcate, acest lucru nu este întotdeauna posibil, deoarece totul depinde de calitatea apei, care curge prin țevile noastre. În multe localități apa este într-atât de dură și supraîncărcată cu diverse amestecuri, aflate în țevile ruginite, încât combaterea acestui fenomen este destul de dificilă, iar uneori chiar imposibilă. Instalarea filtrelor de apă este costisitoare.

Evident, ca variantă, putem să ne lăsăm ghidați de celebrele publicități și să cumpărăm regulat substanțe, care dedurizează apa, precum Calgon etc.m Dar, fiți de acord, că și acestea sunt destul de scumpe: aproximativ 40 RON pentru o cutie de 1 kg, care, de obicei, este suficientă doar pentru câteva săptămâni.

Putem să utilizăm soluții speciale anti-calcar. Dar, după cum s-a adeverit, compușii utilizați pentru fabricarea lor nu se spală complet de pe rufe. De aceea, nu este sigur să le folosim pentru spălarea hainelor pentru alergici și copiii mici.

Este suficient să realizați o asemenea procedură o dată la 3-4 luni, în calitate de măsură profilactică. Dar dacă apa din localitatea dumneavoastră este foarte dură, puteți să o aplicați mai des: cu siguranță, ea nu va provoca daune.

IATĂ ȘI REȚETA:

Tot secretul se rezumă la folosirea sării obișnuite de lămâie. Pentru o mașină de spălat rufele, cu încărcătura de 3.5 kg, sunt suficiente 4 pliculețe de sare de lămâie (cu greutatea de 15 g). Dacă volumul mașinii este mai mare, măriți doza.

Unii recomandă folosirea a 2 plicuri de sare de lămâie a câte 100 g pentru o mașină cu încărcătura de 5 kg.

Adăugați sarea de lămâie în sertarul pentru detergent și porniți mașina de spălat rufele, setându-o la un ciclu complet, la temperatura maximă. La mașina noastră de spălat programul potrivit este „bumbac”, 90°C, durata ciclului de 137 minute. Și gata!

Sarea de lămâie va curăța în mod ideal depunerile calcaroase din interior, iar în timpul primei scurgeri de apă veți putea vedea câte impurități se aflau pe detaliile mașinii dumneavoastră.

Efectul acestei proceduri poate fi observat cu ochiul liber: adăugați o lingură cu vârf de sare de lămâie în apa din fierbător și clocotiți-o, după care lăsați-o să se răcească. Noi am rămas impresionați de această metodă de curățare a mașinii de spălat rufele: ieftină, fără chimicale și daune pentru sănătate! Spor la treabă!

Preluat: https://fabricatinromania.info/