Cura de ÎNTINERIRE a pielii și întărire a OASELOR cu COADA-CALULUI

Efectul de întinerire al acestei plante se datorează exclusiv conținutului foarte mare de siliciu. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, nivelul acestui mineral din corp scade considerabil, ducând astfel la o îmbătrânire vizibilă a pielii, precum și la slăbirea oaselor.

Coada-calului – planta tinereții și frumuseții

Coada-calului mai este numită și planta întineririi. Este sursa cea mai bogată de siliciu organic, complet asimilabil de către corpul nostru.

Studiile au arătat că lipsa de siliciu duce la scăderea densității osoase, crescând astfel riscul de osteoporoză și fracturi. În lipsa acestui mineral, corpul nu poate asimila calciul, magneziul și fosfor. Acest lucru afectează pielea, care se lasă și devine ridată, iar țesuturile precum și unghiile, părul, articulațiile și oasele.  Lipsa de siliciu din corp încetinește totodată și procesul de vindecare a rănilor.

Deficitul acestui mineral produce îmbătrânirea pielii și a țesuturilor corpurilor. Tenul devine ridat, vasele de sânge rigide, iar densitatea osoasă scade semnificativ.

Cura de întinerire cu coada-calului

Pulbere de coada-calului – se ia câte 1 linguriță, de 3-6 ori pe zi;

Ceai de coada-calului – se bea câte 1 cană, de 4-6 ori pe zi.

Cura cu coada-calului durează circa 2-3 luni, pentru efecte vizibile asupra pielii, a oaselor și a tonusului organismului:

– Arterele devin mai elastice

– Pielea devine netedă și luminoasă

– Imunitatea crește

– Crește rezistența corpului

– Memoria, atenția și capacitatea de concentrare se îmbunătățesc

– Dispare celulita și vergeturile

– Unghiile se întăresc

– Părul se îngroașă și se întărește

– Dispar mâncărimile de la nivelul capului și mătreața

– Greutatea corporală scade

– Riscul de osteoporoză este redus

Efectul de întinerire pe care coada-calului îl are asupra pielii se datorează faptului că siliciul face parte dintr-o enzimă implicată în producția de colagen – un compus important pentru piele și cartilagii. Consumul de coada-calului crește cantitatea de colagen și ca urmare aduce îmbunătățiri vizibile asupra pielii.

Alte surse alimentare de siliciu sunt: bananele, berea, produsele lactate și mazărea.

Atenție! Oamenii de știință recomandă publicului larg să folosească această plantă doar sub formă de produse standardizate, controlate, din farmacii sau magazinele naturiste. Asta deoarece este foarte greu să faci diferența între speciile sigure și speciile periculoase. De pildă, specia Equisetum palustre, cunoscută și sub numele de barba-ursului este toxică și nu trebuie consumată intern.

Sursa