Cura cu suc de urzici orice fel de dureri – de spate, de umăr, de genunchi, de coloană

Sucul de urzică este o infuzie naturală de sănătate pentru întregul organism. Are efecte nutritive, tonice și revigorante.

Studiile au arătat că urzica este o plantă neașteptat de hrănitoare, fiind comparată la capitolul proteine, fibre și carbohidrați cu cerealele, precum grâul sau orzul.

Urzica conține vitamina A, vitamina C, calciu, fier, sodiu, acizi grași și antioxidanți, precum caroteonoide, compuși fenolici și flavonoide.

Datorită conținutului nutrițional bogat, urzicile ajută la creșterea vitalității organismului.

În antichitate, suferinzii de artrită sau paralizie musculară se băteau cu urzică proaspătă peste membrele bolnave.

Urzicarea era o procedură eficientă pentru încălzirea articulațiilor și extremităților. Planta produce un efect puternic de stimulare a circulației.

Vechii egipteni foloseau de asemenea ceaiul de urzică pentru atenuarea durerilor articulare și durerilor de spate (lumbago).

Utilizarea extractului de urzică în artrită reumatoidă, reumatism, eczeme, rinită alergică este bine documentată.

Dacă suferiți de dureri reumatice, dureri musculare, lumbago sau sciatică, puteți folosi urzica sub formă de băi, alifie, ceai sau suc.

Dacă nu aveți posibilitatea să folosiți urzicile extern, puteți face o cură cu infuzie sau suc.

Cura cu suc de urzică pentru dureri reumatice, articulare, musculare

Pentru efecte notabile, sucul de urzici trebuie administrat în cantități mari, câte 2-3 pahare pe zi. Mai exact, se poate face o cură cu 500-700 ml de suc de urzică pe zi.

Puteți stoarce urzicile proaspete direct. Însă trebuie să știți că sucul rezultat nu este foarte agreabil, ci chiar greu de băut ca atare, în formă concentrată.

De aceea trebuie îndoit cu apă și eventual aromatizat cu suc de lămâie și îndulcit cu miere de albine.

O altă metodă ar fi să combinați urzicile cu morcov și măr, pentru a obține un suc mai plăcut la gust și mult mai hrănitor.

La o mână de urzici se poate folosi un morcov mare și un măr mare.

Ce beneficii are sucul de urzică

Beți acest suc pentru orice fel de dureri – dureri de spate, dureri de umăr, dureri de genunchi, dureri de coloană, dureri musculare, dureri menstruale.

Sucul de urzică are efect calmant, antiinflamator, depurativ, regenerator și anti-anemic.

Mai mult decât atât, este un vindecător intern general. Crește imunitatea la boli și rezistența la efort. Poate preveni bolile cardiovasculare și anemia.

Sucul de urzică ajută nu doar la calmarea durerilor și reducerea inflamațiilor, ci și la curățarea întregului organism după perioada de iarnă.

Planta este renumită pentru efectele sale depurative și regenerante, mai ales la nivelul sângelui.

Ajută la detoxifierea ficatului și rinichilor. Efectele sale purificatoare se văd și la nivelul pielii, care devine mai curară și mai sănătoasă.â

Preparatele din urzici ajută la eliminarea excesului de acid uric din corp. Sunt utile în gută, infecții urinare și edeme.

Sursă