Cura cu soc de 2 luni pentru scăderea în greutate și eliminarea toxinelor

Această minunată floare, care ne surprinde de fiecare dată în mod plăcut cu aroma ei la început de vară, are proprietăți curative senzaționale. Beneficiile florilor de florilor de soc se datorează în mare parte acțiunii sale detoxifiante profunde.

Socul conține acizi clorogenici, precum acidul cinamic, care are proprietăți anti-obezitate, anti-alergice, laxative și reglatoare asupra glicemei.

Pe lângă efectele sale depurative și diuretice, socul este sudorific, expectorant și imunostimulator. O cură cu ceai sau socată ne poate să eliminăm deșeurile dăunătoare din corp, dar și surplusul de kilograme.

Ceaiul de soc de asemenea un remediu foarte util în caz de răceală sau gripă, deoarece ajută la scăderea febrei, la calmarea tusei, la eliminarea toxinelor prin creșterea transpirației și la întărirea imunității. Îl putem folosi în vreme de viroză, bronșită, infecții ale sinusurilor, afecțiuni respiratorii sau boli ale plămânilor.

Grație efectelor sale detoxifiante și antiinflamatoare, socul ajută și la combaterea reumatismului și a gutei.

Socul conține compuși ( bioflavonoide – flavoni, fenoli și flavonoli ) cu activitate antioxodantă ridicată și efecte anticancerigene, de aceea beneficiile sale pentru sănătate sunt mult mai mari decât cele expuse. Cei mai abundenți flavonoli regăsiți în florile de soc sunt quercetina, isoquercetina și antocianini, care au o acțiune antivirală.

Iată doar câteva motive pentru care este bine să ne facem provizii de soc și să-l avem în casă pe tot parcursul anului.

Cura cu ceai de soc pentru detoxifiere și slăbit

Vara, din florile de soc putem prepara socată, renumit băutură parfumată cu efecte răcoritoare inegalabile. La fel de bună este și infuzia, care se poate consuma pe termen lung fără să creeze probleme.

Pentru a prepara infuzia de soc, aveți nevoie de 3 lingurițe de flori de soc uscate și fărâmițate între degete. Puneți 1 pahar cu apă ( 200 ml ) la fiert, și când începe să clocotească, adăugați floarea de soc. Acoperiți vasul, stingeți focul și așteptați 10 minute să se infuzeze, apoi strecurați.

Se bea câte 1 pahar, de 3 ori pe zi, cu înghițituri mici. Ideal ar fi de asemenea să se administreze ca atare, fără adaos de zahăr sau alt îndulcitor.

Cura poate dura între 6 și 8 săptămâni.

Sursa