Cura cu lămâie – în obezitate, diabet, afecțiuni hepatice. Cum se ține și ce efecte pozitive are?
Cura cu lămâie – Se începe cu sucul unei lămâi în prima zi și se crește zilnic cu sucul încă unei lămâi până ajunge la 10 lămâi și apoi se bea în scădere 9,8,7 s.a.m.d
Sucul se bea cu apă în diluția 1:5 – 1:7. Pe parcursul acestei cure, cei cu exces de țesut adipos vor evitat să bea și alte lichide. Nu se adaugă miere.
Se bea înainte de mese sau pe stomacul gol. Cei cu anemie gravă vor face o cură mai blândă, ajungând doar la 4 lămâi pe zi și menținând acest plafon de 6 zile.
S-a constatat că pe parcursul acestei cure apetitul se reglează de la sine, așa încât slăbirea se face mult mai ușor. Cu toate că nu există cura de slăbire fără efort, această cură îl diminuează considerabil, reducând stările de frustrare care apar de obicei ( sau cele ) care sunt ” în luptă „ cu kilogramele și cu propriul apetit.
În perioadele de pauză la cura de lămâi se face un preparat: dintr-o jumătate de lingură de flori de mușețel și o lămâie tăiată rondele. Se lasă să măcereze peste noapte.
Dimineața se stoarce. Din ceea ce rămâne se face o infuzie cu 100 ml de apă, care se filtrează, se răcește complet și apoi se amestecă cu măceratul.
Totul se bea dimineața pe stomacul gol, de preferat neîndulcit sau îndulcit cu puțină mere.
Este o cură indicată și pentru reducerea și eliminarea celulitei, varicelor, arteritei, flebitei și tromboflebitei.
Pentru cei și cele care vor să-și modeleze corpul, această cură trebuie ”ajutată„ de fitoterapie, de masaj și exercițiu fizic, respirație. La nivel de alimentație:
se vor introduce uleiuri vegetale prelucrate la rece ( dar nu în cantități mari ), cu precădere cel de măsline, de porumb și de floarea soarelui.
se urmează în paralele cu o cură cu țelină sau germeni de grâu, sau cereale integrale + fructe + miere naturală, sau o cură de polen. Urmarea concomitentă a acestor cure nu este o greșeală.
- de câte ori se observă o scădere a vitalității, se introduc alimente cu valoare calorică mai mare și pure: unt proaspăt, brânzeturi proaspete, soia, susan, nuci, semințe de floarea soarelui, etc.
Alte indicații: hipertensiune arterială, afecțiuni hepatice, arteroscleroza, diabet, litiaze urice, poliartrita reumatoida.
Nu se recomandă femeilor cu hipertensiune, anemie sau demineralizate pronunțată.