7 plante pentru regenerarea părului

Unul din cele mai delicate aspecte care țin din cartea de vizită a unei femei este podoaba capilară. Căderea părului a devenit o problemă majoră astăzi, care nu pare să-și găsească leacul foarte ușor.

Remediile însă sunt ușoare și la îndemâna oricui. Ele se găsesc cel mai rapid în natură. Plantele sunt cele care ne pot da o mână de ajutor în acest domeniu.

Căderea părului este influențată de multe aspecte nocive ale vieții. Esențial este să găsim o metodă sănătoasă de regenerare a părului. Și ce poate fi mai natural decât plantele verzi și efectele lor miraculoase?

Avem câteva propuneri de tratamente bazate pe extracte de rădăcini, frunze și flori, care întăresc rădăcina părului, stimulează creșterea lui, și repară firele afectate.

Urzica este o plantă faimoasă în domeniul cosmeticii. Are efecte formidabile asupra părului. Se prepară în acest scop o infuzie concentrată de urzică ( 40-50 g de frunze și rădăcini uscate ) la un litru de apă.

După spălare, se clătește părul cu infuzia de urzică pentru tonifierea pielii scalpului, îmbunătățirea circulației sangvine, reducerea căderii părului și eliminarea mătreții.

Se prepară un decot de brusture din 2-3 linguri de rădăcină de plantă și o jumătate de litru de apă. Se fierbe 20 de minute, după care se strecoară și se face un masaj al scalpului la clătirea cu decoctul.

Se lasă de regulă să acționeze cât de mult timp posibil. Acest tratament este ideal pentru prevenirea căderii părului și eliminarea seboreei care duce la apariția mătreții.

Se prepară o infuzie din 50 g de frunze și 500 ml apă de 30 de minute. Se strecoară și se clătește părul obișnuita spălare cu șampon. Acest tratament ajută la creșterea părului.

Se folosește tinctură de lavandă pentru masarea rădăcinii părului. Tinctura se va aplica pentru 1-2 ore, după care se spală părul cu șamponul obișnuit.

Se prepară o infuzie din 3 lingurițe de coada-calului și 500 ml apă. Se spală scalpul cu acest amestec și se masează pentru un efect mai bun.

Se recomandă și tinctura de Coada-calului care va fi aplicată pe suprafața părului, pentru 1-2 ore. Această plantă are efect natural de calmare a mâncărimilor de la nivelul scalpului.

Se prepară o infuzie din 2-3 linguri de frunze uscate, la jumătate de litru de apă. După spălarea obișnuită cu șampon, se masează scalpul cu această soluție.

Mesteacănul are efect de refacere a părului, de îngrijire a scalpului și de înlăturarea a mătreții. Infuzia de mesteacăn sporește creșterea părului și întărește rădăcina.

Se prepară un decocot de stejar pentru hidratarea pielii capului și pentru combaterea căderii firelor de păr.

Sursă