Cum se va circula în transportul în comun după 15 mai. Raed Arafat: „Dacă nu ai mască, șoferul autobuzului să nu te lase să urci”

Șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat cum se va circula în mijlocul de transport în comun după 15 mai. Masca de protecție, obligatorie, iar la metrou e posibil ca bucureștenii să intre pe rând și nu numai! 

Raed Arafat a anunțat, duminică seara, că după 15 mai masca va trebui obligatorie în mijloacele de transport și în spațiile închise. De asemenea, la intrarea în firmă, angajaților trebuie să li se ia temperatura.

Astfel, cetățenii care vor circula cu mijloacele de transport în comun, vor fi obligați să poarte mască de protecție. În caz contrar, șoferii nu le vor permite accesul. În ceea ce privește circulația cu metroul, este posibil ca cetățenii să intre pe rând.

„Când folosim mijlocul de transport în comun, să folosim masca. Dacă nu ai mască, șoferul autobuzului să nu te lase să urci. Așa este normal. Dacă mergi cu mașina personală, nu trebuie să porți mască, dar dacă iei pe cineva de la muncă, atunci și tu, și el trebuie să purtați. Una dintre soluții pentru evitarea aglomerației la metrou este să crească numărul mijloacelor de transport. E posibil să intrăm la metrou pe rând”, a declarat Raed Arafat la un post tv.

eful DSU a transmis că aceste măsuri ar trebui să devină „chestie de educație, nu trebuie să te amendez că nu porți mască, trebuie să porți ca să te protejezi.”

Raed Arafat a precizat că va elabora ghiduri cu privire la cum vom trebuie românii să procedeze după 15 mai. 

Preluat: https://spynews.ro/