Cum se prepară cea mai bună salată cu pui și bacon

Ingrediente:
pentru salată: 1 salată de preferinta romana, 4 felii de bacon, 1 piept de pui dezosat si fara piele, 2 oua, 1 bagheta frantuzeasca integrala, scurta, 2 linguri ulei de masline, 2 lingurite condimente cajun, 1 castravete, 3 fire de ceapa verde, sare, piper proaspat macinat, 4 linguri parmezan proaspat ras.
pentru dressing: 50 g maioneza, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingurita mustar, 1 lingura apa, 2 linguri ansoa tocate.
Mod de preparare:

  1. Tai bagheta oblic, in felii pe care le asezi in tava si le stropesti cu ulei de masline. Le coci in cuptor, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc si devin crocante.
  2. Fierbi ouale tari, iar dupa ce le racesti fortat, le tai rondele sau sferturi.
  3. Prajesti feliile de bacon in tigaie antiadertenta. Tai pieptul de pui in felii subtiri, le presari cu condimente si le frigi pe ambeler parti, pana se patrund. Le tai in fasii dupa ce se mai racesc.
  4. Spelii legumele si le lasi sa se scurga. Tai castravetele si ceapa in rondele fine, iar salata in fasii subtiri. Amesteci intr-un bol verdeturile, baconul, carnea si ouale. Presari deasupra parmezanul ras. Pregatesti dressingul din ingredientele mentionate si il aduci la masa impreuna cu salata si feliile de bagheta.