Cum se păstrează cartofii? Un truc care împiedică germinarea tuberculilor chiar și pe vreme caldă

Multe gospodine se aprovizionează cu legume pentru iarnă, în special cu cartofi. Cu toate acestea, nu toată lumea știe cum să-i depoziteze corect. Această problemă este de îngrijorătoare pentru cei dintre noi care nu au posibilitatea de a-și muta proviziile de cartofi într-o pivniță sau subsol adecvat.

Pentru a asigura siguranța recoltei de cartofi, atât cei care îi depozitează în pivniță, cât și cei îi lasă în casă pot folosi un mic truc. Vă ajuta tuberculii să nu germineze mult timp.

ACEST TRUC FUNCÂIONEAZĂ CHIAR DACĂ CARTOFII SUNT ȚINUȚI LA CALD

Gospodinele cu experiență știu că următoarele condiții sunt considerate ideale pentru depozitarea tuberculilor:

Monitorizați temperatura din zona dumneavoastră de depozitare folosind termometru!

  • temperatura camerei: +2-3 grade Celsius;
  • umiditatea: – 80 la sută.

CAMERA TREBUIE SĂ FIE PROTEJATĂ DE LUMINA SOARELUI ȘI BINE VENTILATĂ

Dacă ai mulți cartofi, nu te poți lipsi de pivniță!

Opțiunea ideală pentru depozitarea proviziilor din această legumă este pivnița. Dacă trebuie să depozitezi cartofii în casă, folosește în acest scop un balcon vitrat și izolat. Dacă temperatura aerului din afara ferestrei scade semnificativ, va trebui să izolați sacii de cartofi folosind o pătură veche. Așezați cutii și pungi pline cu tuberculi la 20 cm deasupra podelei.

Cutii de cartofi, dacă le țineți pe balcon, nu le puneți pe jos! Folosește un suport pentru ei.

Pentru a preveni cât mai mult timp cartofii depozitați acasă să încolțească și să se strice, folosește un truc inventat de gospodinele avansate. Păstrați rezerva de tuberculi împreună cu mere acre. Acestea vor restrânge procesul de germinare a cartofilor și, prin urmare, vor îmbunătăți calitatea păstrării acestuia.

Dacă lăsați câteva mere împreună cu cartofii, turberculii nu vor germina nici pe vreme caldă!

Apropo, merele pot fi înlocuite cu citrice. Cea mai bună alegere sunt lămâile. O lămâie, dacă este suficient de mare, este suficientă pentru a proteja 50 kg de tuberculi de cartofi de germinarea prematură.

Înainte de a pune citricele într-o pungă sau cutie cu cartofii, faceți mai multe tăieturi adânci sau înțepături în ea cu o scobitoare.

Pentru a preveni stricarea și putrezirea tuberculilor pentru o lungă perioadă de timp în condiții de apartament, merită să-i sortați din când în când. Înainte de a depozita cartofii, trebuie să vă asigurați că nu pătrund în recipient legume stricate, putrezite sau deteriorate.

Cartofii pot fi păstrați mult timp în casă dacă urmați sfaturile mele și folosiți trucul care împiedică germinarea prematură a tuberculilor.

Sursa