Cum să supraviețuiești unui atac de cord când ești singur?

Brusc, începi să simți dureri severe în piept, care începe să iradieze în brațul tău și să se ridice până la maxilarul tău. Te afli la doar cinci kilometri de spitalul cel mai apropiat de casa ta.

Din păcate, nu știi dacă poți ajunge la ea. Ai urmat un curs de prim ajutor și compresii toracice, dar profesorul care a predat cursul nu ți-a spus cum să faci singur.

Deoarece mulți oameni sunt singuri în momentul unui atac de cord, înainte ca o persoană să leșine, are la dispoziție doar aproximativ 10 secunde după ce inima începe să-i bată neuniform și începe să simtă că este pe cale să leșine.

Cu toate acestea, astfel de victime se pot ajuta singure cu tuse repetată și foarte viguroasă. Respirația adânc înainte de fiecare tuse.

Tusea ar trebui să fie profundă din adâncul plămânilor.

Inhalarea și tusea trebuie repetate aproximativ la fiecare 2 secunde fără întrerupere până la sosirea ajutorului sau până când simți că inima începe să bată din nou normal.

Respirațiile profunde furnizează oxigen plămânilor, în timp ce mișcările de tuse strâng inima și țin sângele în circulație. Presiunea compresivă asupra inimii o ajută, de asemenea, să-și restabilească ritmul normal.

Sursa