Cum să restabiliți rapid vederea: Un set de exerciții pentru gimnastică oculară

Vedere perfectă : gimnastică BATES

Cum să restabiliți rapid vederea: Un set de excerciții pentru gimnastică oculară BATES. Timp de 3-4 luni poți îmbunătăți vederea cu 2-3 dioptrii!

Cel mai bine se face gimnastică nu mai devreme de o oră după masă.

Faceți-o o dată pe zi timp de 10 minute.

Faceți fără ochelari.

Timp de 3-4 luni, vă puteți îmbunătăți vederea cu 2-3 dioptrii.

Exercițiile se fac încet, calm, cu respirație măsurată, calmă.

Gimnastica se face în picioare, dar poți și în șezut.

În toate exercițiile, trebuie să fixați conștiința zona dintre sprâncene.

Efectuații exerciții cu fața spre nord.

Când efectuați exercițiile pentru ochi, ar trebui să încercați să nu clipiți.

Se recomandă ca complexul să fie realizat în întregime,. nu împărțit în părți.

Cum să restabiliți vederea: Un set de exerciții de gimnastică pentru ochi BATES

  1. Pune degetul arătător ( bărbați – mâna dreaptă, femei – stânga ) pe vârful nasului, degetul este paralel cu podeaua. Strângeți ochii în vârful degetului, priviți fără să clipiți. Concomitent cu fixarea privirii pe vârful degetului, respirați plin și expirați complet. Efectuați de 1-3 ori.
  2. Efectuat asemănător cu primul, dar degetul este atașat de zona dintre sprâncene. Efectuați de 1-3 ori.
  3. Pune degetul arătător al mâinii drepte la vârful nasului. Strângeți ochii în vârful degetului. Cu o respirație plină, scoateți degetul de pe nas pe cât posibil ( la distanță de braț sau la distanță acuității vizuale ). Uită-te la vârful degetului. Cu o expirație, întoarceți degetul înapoi la nas. Se efectuează de 1-3 ori.
  4. Se efectuează similar exercițiului 3, dar degetul este atașat de zona dintre sprâncene. Efectuați de 1-3 ori.
  5. Înclină-ți capul pe spate cât mai mult posibil. Uită-te la vârful nasului. Respirați din plin. Efectuați de 1-3 ori.
  6. Înclină-ți capul pe spate cât mai mult posibil. Privește zona dintre sprâncene. Respirați din plin. Se efectuază de 1-3 ori.
  7. Efectuat stând pe scaun. Spatele este drept. Întindeți mâna în fața dvs, apăsați degetul mic și inelarul cu degetul mare pe palmă, ridicați degetele arătător și mijlociu în sus. Așezați palma mâinii cu marginea spre exterior în fața ochilor la o distanță de 10-12 cm de față. Uită-te la vârful degetelor.

Cu o respirație lentă, începe să miști mâna spre dreapta până când se oprește, fără a-ți lua ochii de la vârful degetelor.

Cu ieșirea, încet, continuând să urmărească vârfurile degetelor, readuceți mâna în poziția inițială.

Apoi, cu o respirație, fă același lucru, dar în cealaltă direcție.

Se execută de 3 ori în fiecare direcție. Apoi faceți toate mișcările cu cealaltă mână.

8. Respiră din plin, închide ochii. La expirare, masați, globii oculari cu a doua falange a degetelor mari. În timpul întârzierii, deschideți ochii, acoperiți-i cu palmele și rămâneți în această poziție pe durata întregii întârzieri la expirare ( ochii sunt deschiși și relaxați pe toată durata întârzierii ). Se efectuează 1 dată.

9. Stând cu ochii deschiși, săriți la colțurile câmpului vizual, fixând cu o privire punctele imaginare ale capetelor marelui, în întreg câmpul vizual, litera Zh ( în colțul din stânga sus, în josul colțul din dreapta etc. ). Mișcări ale ochilor – ascuțite, în punctele extreme pentru a ține privirea fără să clipească. Respirația este liberă. Schimbați punctele de fixare aleoatoriu, treceți prin fiecare colț de 2-3 ori.

10. Efectuat în picioare. „Desenează” cu ochii o cruce. Priviți în sus și în jos cât mai mult posibil, desenând mai întâi o linie verticală, apoi în lateral, trasând o linie orizontală. În poziții extreme, ușoare întârzieri ale ochilor. Apoi ,,desenați” cu o privire în același timp 2 cruci, apoi 3 cruci. Se efectuează de 10 15 ori.

11. „Desenați” un pătrat împărțit în 4 părţi pe perete cu o privire. În fiecare parte a pătratului, parcă, există cercuri. Răsuciți mental aceste cercuri, mai întâi fiecare pe rând, apoi simultan 2, 3 și 4 cercuri. După aceea, răsuciți acele cercuri opuse, în direcții diferite, iar la sfârșit, toate cele 4 cercuri se rotesc simultan și în direcții diferite. Exercițiul se efectuează în 1 – 2 minute.

12. Descrie „opturile” cu ochii tăi: orizontal, vertical şi două diagonale. Planul de fixare este aproape de față. Descrieți fiecare „opt” mai întâi într-o direcție, apoi în cealaltă. De 1-2 ori în fiecare direcție.

13. Rotiți încet globii oculari într-un cerc, mai întâi cu ochii deschiși, apoi cu ochii închiși. Schimbați ritmul, amplitudinea este maximă. Se efectuează de 10-15 ori.

14. Privește o sursă de lumină puternică (soarele la răsărit sau la apus, o lampă cu abajur înghețat etc.). Acoperiți-vă ochii cu palmele și încercați, parcă, să „trageți” pata de lumină în zona dintre sprâncene. Fă de 3 ori. Te poți uita la bec până la 1 minut, la soare – mai mult, dar numai la răsărit sau la apus.

15. Umpleți un vas cu apă curată decantată la temperatura camerei. Coborâți fața cu ochii deschiși în apă şi clipiți. Se efectuează de 3-5 ori

Luați o gură de apă, umflați-vă obrajii şi aplecați-vă peste un lighean cu apă. Stropiți pumnii pe ochii bombați. Executat de 10 ori.

Probleme de vedere: exerciții de respiraţie pentru îmbunătăţirea vederii

Se recomanda terminarea cu un exercitiu special de respiratie care stimuleaza fluxul de sange catre ochi.

Se ştie că 99% dintre toți oamenii suferă de lipsă de oxigen. În acelaşi timp, ochii slăbesc, se încordează şi îşi pierd claritatea.

Când ochiul este normal, capacitatea de a vedea este un proces inconștient atât de natural încât restul mușchilor corpului se relaxează.

Acest lucru este valabil şi pentru muşchii pectorali, care asigură o respirație naturală profundă.

Dar atunci când ochii se încordează, de regulă, există eșecul unei respirații bune, care devine constrânsă din cauza contracției excesive a mușchilor pectorali și, astfel, aportul de oxigen, care este atât de necesar pentru întregul corp, este redus.

Dar atunci când ochii se încordează, de regulă, există eșecul unei respirații bune, care devine constrânsă din cauza contracției excesive a mușchilor pectorali și, astfel, aportul de oxigen, care este atât de necesar pentru întregul corp, este redus.

Înainte de a face exerciții, inhalați de mai multe ori pentru a „trezi” sângele. Acum este gata să trimită oxigen în ochi.

Inspiră adânc, ține-ți respirația fără a expira, aplecă-te în talie și, îndoind ușor genunchii, coboară capul astfel încât să fie sub nivelul inimii.

Acum sângele, îmbogățit cu oxigen, merge la cap și la ochi. Stați în această poziție pentru a număra până la cinci.

Atenţie ! Este posibil să vă simțiți amețit, așa că începeți acest exercițiu fără efort. Cu antrenament, amețelile dispar.

După o săptămână, îți vei putea ține respirația timp de 10 secunde. Acest exercițiu este foarte important.

Oxigenul arde otrăvurile și deșeurile care se află în vasele și mușchii ochilor.

Ochii sunt curățați pe măsură ce circulația sângelui prin țesuturi crește. Faceți 10 dintre aceste exerciții de respirație zilnic.

Sursă