Cum să învingeți bolile florilor de interior – trucuri simple

Plantele de apartament nu sunt doar pentru noi, oamenii. Acarienii, afidele și alți dăunători sunt întotdeauna gata să se sărbătorească cu suc nutritiv…. Dar există mijloace simple și accesibile, acre au fost folosite de mult timp pentru a rezolva astfel de probleme… Despre unele dintre ele vom vorbi astăzi în articolul nostru.

Săpun de rufe

Luați, de exemplu, săpunul de rufe. Dacă dizolvați ( o cantitate mică ) în apă și presărați pe o floare, atunci afidele de pe plante de interior nu vor supraviețui! Cu alte cuvinte, o soluție cu săpun este un remediu bun pentru afide.

De asemenea, nu tolerează săpunul de rufe și acarienii. Spuma de săpun se aplică exemplarelor afectate de acarieni sau afide. Apoi, după 5-10 minute, totul se spală cu un burete moale sub un duș rece.

Chibrituri

Se întâmplă ca într-un ghiveci de flori de la umiditate excesivă să apară insecte minuscule. De asemenea, este ușor să le neutralizați prin lipirea chibriturilor obișnuite de uz casnic în pământ, cu capul în jos.

Esența acetică

Știați că sănătatea unei flori de interior depinde în mare măsură de curățenia ghiveciului și a tăvii în care „ trăiește ”. Dar nu este suficient să ștergem sau să clătim totul cu apă – vom folosi esență de oțet. Udați un burete cu esență de oțet ( nu uitați să purtați mănuși ) și ștergeți ghiveciul din exterior.

În plus, puteți merge pe suprafața umezită cu esența cu o perie și o jardinieră – ghiveciul nu numai că va străluci de curățenie, ci va scăpa și de mușchi, ciuperci ( uneori neobservate ochiului ) și petele de var. Esența acetică este un instrument excelent pentru neutralizarea paraziților dăunători și purtători ai bolilor florilor de interior.

Infuzie de usturoi

Un cățel de usturoi tocat 5 gr, se lasă 24 de ore într-un litru de apă rece. Ștergeți frunzele cu o soluție proaspătă sau cu spray. Utilizați împotriva afidelor, insectelor solzoase, muștelor albe.

Alcool

Alcoolul ajută la combaterea acarienilor. Cu un tampon de bumbac înmuiat în alcool, frunzele infectate sunt șterse. Procedura se efectuează pe măsură ce sunt detectate căpușe.

Câteva sfaturi pentru îngrijirea plantelor de interior

Sfat 1

Iarna și toamna, florile trebuie udate dimineața. Vara și primăvara – seara

Sfatul 2

Pulverizați florile dimineața sau seara devreme. Apa fierbinte este turnată în pulverizator, se răcește când pulverizată.

Sfatul 3

Secretul culorii strălucitoare și suculente a frunzelor este pulverizarea cu adaos de alcool camfor. Aproximativ 2-4 picături la 1 litru de apă.

Sfatul 4

Hrănirea plantelor de apartament:

  • Se spală carnea într-un vas, se toarnă apa în flori.
  • Hrănește cactușii cu lapte. Amestecă apa și destul de puțin lapte, dar nu mult, altfel, cu un exces de lapte, pământul poate să nu miroasă prea plăcut.
  • În timpul înfloririi, hrăniți floarea de câteva ori cu ulei de ricin. Aproximativ 1 linguriță de ulei de ricin la 1 litru de apă. Agitați energic și hrăniți.
  • Iarna, hrăniți florile cu zahăr. Aproximativ 1-2 lingurițe de zahăr pe pahar de apă.

Sfatul 5

Când transplantați plante cu flori, compactați puternic solul. Și pentru plantele verzi, dimpotrivă, faceți pământul foarte aerisit.

Sursă