Cum a declanșat coronavirusul isteria hârtiei igienice. În Australia, o rolă se vinde online cu 1.000 de dolari

După ce au apărut imagini cu rafturile supermarketurilor complet golite de hârtia igienică, pe site-urile de comerț online din Australia au fost scoase la vânzare pachete de hartie igienică cu 100.000 de dolari australieni, adica aproape 60.000 de euro.

Un utilizator din Sydney și-a încercat norocul pe Facebook Marketplace scoțând la vânzare o singură bucată de hârtie cu echivalentul a aproximativ 550 de euro.

Deși publicul este informat pe toate canalele că noul coronavirus cauzează „o boală asemănătoare gripei, care nu provoacă probleme explozive de digestie”, asta nu i-a împiedicat pe oameni să se aprovizioneze din timp. Niciun produs nu este mai de preț pe rețelele de comerț online decât hârtia igienică.

Un bărbat a postat pe un site un anunț de vânzare pentru o rolă de hârtie cu două straturi pentru suma de 1.000 de dolari.

Săptămâna aceasta, pe toate rețelele sociale au apărut imagini cu rafturile goale ale supermarketurilor din toată țara. Un supermarket din Epping, lângă Sydney, a fost obligat să aplice o limită de un pachet de hârtie igienică pe client. În același timp, producătorii de hârtie igienică au anunțat că vor accelera ritmul de fabricație.