Cremă cu avocado și cătină pentru mâini aspre sau crăpate

Mai mult ca oricând irana, pielea feței și a mâinilor este expusă la frig, umezeală și vânt, motiv pentru care se usucă, se înăsprește și chiar se crapă uneori.

O metodă simplă și eficientă pentru îngrijirea și repaparea pielii în sezonul rece această cremă hidratantă, pe bază de uleiuri.

Avocado are o textură untoasă, care catifelează pielea. Uleiul de cătină are propietăți antioxidante, regenerante, cicatrizante și anti – îmbătrânire.

Uleiul de semințe de morcov este de asemenea regenerant, ajutând la prevenirea ridurilor și reducerea petelor de pe piele. Este recomandat îndeosebi pentru pielea îmbătrânită sau uscată.

Uleiul de lavandă are efecte calmante și antifungice. Este recomandat în coșuri, acnee, furuncule și varicelă.

Cremă pentru mâini aspre sau uscate

Ingrediente:

  • 90 g de unt de avocado,
  • 20 de picături de ulei de semințe de morcov,
  • 20 de picături de ulei esențial de lavandă
  • 5 ml de ulei de cătină

Preparare:

Cântăriți untul de avocado și puneți-l la topit pe bain-marie. Puteți improviza în acest scop un sistem simplu, dintr-un bol și un ibric. Puneți untul de avocado în bol și așezați bolul pe gura unui ibric ( trebuie să se fixeze perfect ) cu apă care fierbe pe foc.

Amestecați cu un bețisor de lemn în untul de avocado. Când s-a topit și a devenit lichid, luați bolul de pe ibric și puneți-le pe un tocător de lemn.

După ce s-a răcorit puțin, adăugați uleiul de cătină, apoi uleiurile esențiale, pe rând. Amestecați până la deplina încorporare.

Transferați apoi compoziția într-un borcănel de sticlă sau într-o cutie de plastic. După ce se răcește complet se va închega puțin.

Mod de utilizare

Această cremă cu avocado și cătină se aplică pe mâini seara, înainte de culcare, preferabil după o spălare cu apă caldă. Se masează ușor, până patrunde în piele.

Poate fi folosită și pentru hidratarea altor zone ale corpului ( coate, genunchi, călcâie ).

Sursa