Comuna Din România Unde Internetul Este Gratuit Iar Școlile Sunt Dotate La Standarde Europene

În timp ce în alte părți ale țării, apa și salubrizarea pare doar un vis frumos, în comuna Peștera din județul Constanța, pare că e Raiul pe pământ.

Și asta pentru că aici, nimeni nu duce lipsă de nimic. “Vinovat” de lucrurile bune este nimeni altul decât fostul primar, care a știut să gestioneze incredibil de bine bugetul propriu.

Wireless pe străzi și servicii de salubrizare gratuite

Oricine ajunge chiar și pentru puțin timp în comuna Peștera din județul Constanța va avea impresia că se află într-o altă lume, unde străzile și locurile de joacă pentru copii strălucesc de curățenie, școlile sunt dotate după toate standardele.

Mai mult decât atât, aici nimeni nu se plânge că nu are bani, pentru că toată lumea are loc de muncă.

De parcă toate astea nu ar ajunge, Primăria plătește și rechizitele celor mici, le-a oferit și tablete și le-a asigurat și transportul până la liceu.

Și asta pentru că fostul primar a înțeles că cea mai mare investiție trebuie făcută în copii și, drept urmare, le-a asigurat tot confortul să învețe și să se dezvolte.

Interesant este faptul că în comuna Peștera metrul sub de apă costă un leu, iar oamenii au nu doar servicii de salubrizare gratuite, ci și wireless pe străzi.

Cum s-a reușit această performanță?

Printr-o socoteală extrem de simplă, dar care s-a dovedit că face minuni: din bugetul primăriei, care se ridică la 17 miliarde lei vechi, se dau la o parte salariile și rămân în jur de 100.000 de euro, cu care se realizează în regie proprie toate lucrările, de la alimentările cu apă la pietruiri de drumuri.

Caz c-am rar in România , in ziua de azi astfel de activități sunt rarități acum să sperăm că acest primar nu și-o ia in cap ca alții .. Domn primar ai grijă.