Citrat de calciu din coaja de ou. Mod de obţinere. Beneficii. Reteta aparține dr. Virginia Faur

Se spala bine cojile de la 15 oua ; cand sunt foarte bine uscate se macina si se pun intr-un borcan cu capac. Se adaugă apoi sucul de la 15 lămâi.
Se lasa vasul la loc racoros.
Se amesteca pana dispare spuma.

Administrare:
Se poate adăuga in mancare sau se consuma 1 linguriţă de 3 ori pe zi, separat, în timpul mesei.
Facultativ, se adauga miere.


Cea mai potrivita perioada pentru luarea citratului este intre orele 19-20, deoarece calciul se asimileaza mai bine pe timpul noptii. Este bine ca toti oamenii peste 40 de ani, mai ales femeile in perioada de premenopauza, sa consume regulat, in mod deosebit iarna, citratul de calciu, nu neaparat pentru profilaxia osteoporozei, dar mai ales pentru intarirea tuturor sistemelor organismului.

Alte remedii cu ajutorul cojlor de ou.

1.Dureri articulare – membranele de coajă de ou conţin substanţe precum glucozamina şi acid hialuronic care îmbunătăţeşte elasticitatea articulaţilor. Astfel, cojile de ou au fost şi sunt folosite în tratamentul artritei, fiind eficiente în scăderea durerilor articulare.

2. Osteororoza – cojile de ou sunt eficiente şi în tratamentul displaziei congenitale de şold sau a osteoporozei. Studiile au arătat că pudra din coajă de ouă reduce durerea în osteoartrita, creşte mobilitatea şi opreşte pierderea densităţii osoase în cazul femeilor aflate în postmenopauză.

3. Tratează ulcerele şi gastritele
Carbonatul de calciu din coaja de ou acţionează ca un antiacid gastric, fiind un remediu eficient în tulburările gastrice, ulcere şi gastrite. Se spală coaja a două ouă, se mărunţeşte foarte fin, se adaugă trei linguri de suc de lămâie şi jumătate de pahar cu lapte cald. Acest amestec se consumă de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

4. Detoxifică sângele
Mineralele ce se gasesc în coaja de ou contribuie la restabilirea lipsei de calciu de la nivelul sângelui. Spălaţi coaja a cinci ouă, mărunţiţi-o foarte fin şi adaugaţi praful obţinut în doi litri de apă. Beţi câte două pahare zilnic. Puteţi adăuga şi câteva picături de lămâie. Lichidul poate fi ţinut a frigider timp de 7 zile.

Cum se obţine pulberea din coji de ouă:

Spalăţi cojile de ouă în apă călduţă pentru a înlătura albuşul, având grijă să nu înlăturaţi membrana căci aceasta conţine nutrienţi importanţi. Scoateţi-le din apă şi puneţi-le la uscat la aer.
Odată ce cojile de ou sunt uscate complet, le puteţi adăuga într-un blender sau intr-o râşniţă de cafea pentru a obţine din ele o pudră (preferabil râşniţă de cafea).

Pudra obţinută poate fi depozitată într-un borcan de sticlă. Adăugaţi ½ de pudră de coajă de ou în băutura preferată, în lapte sau în smoothie-uri.

Preluat: https://sfaturi-idei-si-povesti-despre-viata.ro/