CITEȘTE Scrisoarea Unei Femei Înțelepte Pentru Femeile Ce Se Tem De Bătrânețe

Iată ce scrie o americancă în vârstă despre această etapă a vieții…

„Recent am fost întrebată de câtre o fată „ Cum e să fii bătrână?”. Am căzut pe gânduri, am rămas un pic frustrată pentru că nu știam ce să-i răspund, pentru că nu m-am gândit niciodată la asta și nici nu mă consider bătrână.

Confuzia mea a plasat-o într-o situație incomodă și pe tânără, dar i-am mulțumit pentru întrebarea intersantă pe care mi-a adresat-o. I-am spus atunci că imediat ce voi găsi răspunsul i-l voi spune. Și iată că am conștientizat că bătrânețea este un dar.

Bătrânițea este libertate. Poți dansa, ascultând muzica tinereții sau poți plânge, amintindu-ți de prima dragoste. Poți merge la plajă fără să te rușinezi de corpul tău și te poți arunca pe valuri, chiar dacă cei tineri te privesc cu milă.

Soarta m-a binecuvântat, oferindu-mi șansa să trăiesc până la părul încărunțit și până când zâmbetul a rămas adâncit în linii multiple pe față. Atâta lume a plecat din viață la tinerețe…

Cu vârsta nu-ți mai pasă de ce cred alții. Ai dubii mult mai rar și greșești mult mai rar. Așadar, fetițo, îți răspund: Mie îmi place să fiu bătrână.

Bătrânețea m-a eliberat. Îmi place persoana care am ajuns să fiu. Știu că n-o să trăiesc veșnic, dar atât timp cât mă trezesc în fiecare dimineață eu voi mânca câte un desert în fiecare zi.”