China anunţă un caz de transmitere locală a noului coronavirus

Coronavirus China. Comisia Naţională chineză de Sănătate a anunţat că acest caz de transmitere locală a fost înregistrat în provincia Zhejiang.

Coronavirus China. China continentală a anunţat vineri 55 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus – inclusiv o contaminare locală, pentru prima oară după trei zile -, iar autorităţile sanitare sunt îngrijorate de un posibilitatea unui nou val de infecţii, în contextul în care Beijingul se pregăteşte să-şi închidă temporar frontierele şi să-şi reducă drastic zborurile internaţionale, relatează Reuters şi AFP.

Bilanţul epidemiei noului coronavirus în China a crescut la 81.340 de contaminări şi 3.292 de decese – cu cinci mai multe decât joi, a precizat Comisia.

Cele cinci decese au fost înregistrate în Hubei, imensa provincie din centrul ţării plasată în carantină la sfârşitul lui ianuarie şi în care restricţiile au început să fie ridicate treptat de miercuri.

Coronavirus China. Între priorităţile Chinei, de unde a pornit în decembrie pandemia noului coronavirus, se află evitarea revenirii covid-19 pe teritoriul ţării din străinătate.

În total, China a înregistrat 595 de cazuri ”importate”.

Beijingul a anunţat joi seara că urmează să închidă în mod temporar frontierele majorităţii străinilor şi să-şi reducă în mod drastic zborurile internaţionale.

Coronavirus China. Această măsură urmează să intre în vigoare sâmbătă, la ora locală 0.00 (vineri, 18.00, ora României).

Aceste restricţii închis teritoriul chinez turiştilor şi străinilor cu domiciliul în China dar care se află în prezent în afara ţării.

Călătriile de afaceri par cruţate. Titularii de paşapoarte de serviciu şi diplomatice pot să intre în continuare pe teritoriul chinez.

Coronavirus China. Beijingul a anunţat totodată o reducere drastică a zborurilor internaţionale, tot din cauza covid-19.

Începând de duminică, o companie chineză va mai putea să efectueze doar o singură legătură săptămânală din China către o ţară terţă. O companie străină va putea menţine o singură legătură pe săptămână către China.

Preluat: hoprea.ro