Cele mai sănătoase alimente de pe planetă- Ar trebui consumate în fiecare zi

Toate alimentele naturale sunt într-o anumită măsură sănătoase, unele dintre ele însă au proprietăți excepționale și nu trebuie să lipsească din meniul tău.

1. Lămâi

Doar o lămâie conține mai mult de 100% din doza zilnică de vitamina C, ceea ce poate ajuta la creșterea nivelului de colesterol “bun” și la întărirea oaselor.

2. Broccoli

O jumătate de buchet de broccoli conține mai mult de 100% din necesarul zilnic de vitamina K și aproape 200% din doza zilnică recomandată de vitamina C – doua substanțe nutritive esențiale pentru oase.

3. Ciocolata neagra

Ciocolata neagră poate reduce tensiunea arterială. Cantitatea de cacao din ciocolată este bogată în flavonoide, iar antioxidanții scad colesterolul “rău” – LDL – și cresc colesterolul “bun” – HDL.

4. Cartofi

Un cartof roșu conține 66 de micrograme de acid folic de construcție celulară.

Un cartof dulce are o cantitate mare de vitamina A, care combate cancerul și stimulează sistemul imunitar.

5. Somon

Somonul reprezintă o sursă excelentă de acizi grași Omega 3, care reduc riscul apariției depresiei, bolilor cardiace și a cancerului.

6. Nuci

Nucile conțin o cantitate semnificativă de acizi grași Omega 3, care ajută la reducerea colesterolului.

În plus, omega 3 îmbunătățește starea de spirit și luptă împotriva cancerului.

7. Avocado

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, iar, potrivit unor studii, scade colesterolul cu aproximativ 22%.

Un singur avocado conține mai mult de jumătate din fibrele de care aveți nevoie zilnic, ceea ce poate reduce riscul apariției bolilor cardiace.

8. Usturoi

Conține un compus numit allicin, care acționează ca un antiinflamator puternic și ajută, în același timp, la scăderea colesterolului.

Usturoiul conține antioxidanți puternici. Aceștia neutralizează radicalii liberi (particule care atacă celulele, provocând boli și ducând la îmbătrânire prematură) și pot și reducă sau chiar să prevină problemele cauzate de radicalii liberi.