Cele mai bune plante care stimulează IMUNITATEA și combat INFECȚIILE

În acest articol găsiți cele mai bune plante care întăresc imunitatea și combat infecțiile:

1. SOCUL – Nu atât florile, cât fructele socului au proprietăți antivirale puternice. Se numără printre cele mai eficiente remedii împotriva infecțiilor cauzate de virusuri, îndeosebi la nivelul aparatului respirator.

2. ECHINACEA Pe locul doi se află echinacea, o plantă utilizată de secole ca imunostimulator natural. Inhibă atât virusurile, cât și bacteriile și împiedică penetrarea acestora în celulele sănătoase.

3. GĂLBENELELE Asociate îndeosebi cu tratarea afecțiunilor pielii, aceste plante banale sunt înzestrate cu proprietăți antivirale, antibacteriene și antioxidante demonstrate științific. Gălbenelele protejează organismul împotriva daunelor radicalilor liberi, combat virusurile, bacteriile și inflamațiile.

4. USTUROIUL Nu trebuie să lipsească din arsenalul natural al casei împotriva infecțiilor. Usturoiul are o putere mare de a distruge microorganismele care cauzează infecții, inclusiv infecții grave, precum pneumonie sau tuberculoză. Consumul de usturoi ajută la controlul hipertensiunii arteriale și a nivelului colesterolului, stimulând astfel sănătatea cardiovasculară.

Cu aceste plante ne putem întări imunitate și ne putem proteja de infecții.