Cele 13 simptome clare la care trebuie sa fii atent in plina epidemie de coronavirus

Supravietuitorii virusului care afecteaza planeta au spus care au fost simptomele in urma carora s-au dus sa isi faca testele, iar Mirror le-a pus pe toate intr-o singura lista. 

1. Durerea sinusurilor

Sinusurile dor cel mai frecvent atunci cand persoana incepe sa simta o ramificatie a unei raceli sau a gripei. Un barbat testat pozitiv de coronavirus a declarat ca sinusurile sale erau in ‘agonie’. 

2. Presiune in urechi 

Inca o simptoma a virusului este presiunea din urechi, care da senzatia ca sunt pe cale sa explodeze. 

3. Durere de cap majora

O durere de cap care pulseaza sau este intensa este uneori tipica unei gripe serioase sau a racelii, insa ar putea sa fie si un simptom al oboselii, deshidratarii sau lipsei de fier din sistem. 

4. Ochi care ard

Cea mai buna cale prin care sa descri senzatia ochilor care ard este sa o compari cu iritatia sau mancarimea pe care ai avea-o din cauza unei alergii. 

5. Gat constrans

Se pare ca pacientii infectati cu COVID-19 experimenteaza un mixt de simptome ale racelii si gripei, combinate cu simptome tipice unei reactii alergice. Un gat care se simte constrans poate fi asa datorita umflaturii sau inflamatiei aduse de tuse abuziva, care este ceva comun printre cei infectati cu coronavirus. 

6. Durere prin tot corpul

La fel ca la o gripa sau raceala, care vin cu durerea de corp inclusa, si in cazul coronavirusului se intampla acelasi lucru. 

7. Plamani care fosnesc ca o punga de hartie

Daca atunci cand respiri, plamanii fosnesc, atunci acesta este un semn pentru ceva mult mai serios decat o gripa sau o raceala. 

8. Oboseala 

Inca un simptom comun pentru COVID-19, dar si pentru raceala si gripa este senzatia de oboseala si epuizare. 

9. Lipsa poftei de mancare

Mai multi pacienti infectati au spus ca nu au putut manca in perioda in care au avut virusul. 

10. Febra

Cand coronavirusul a fost adus in atentia publicului, febra a fost unul dintre primele simptome dupa care lumea se ghida. Pentru unele persoane, este singurul simptom al virusului pe care il manifesta. 

11. Strangere in piept si tuse rupta

Inca unul dintre primele simptome ale coronavirusului a fost aceasta strangere in piept si tusea consistenta. 

12. Senzatia de schimbare de fus orar

Unul dintre cei infectati si-a descris simptomele ca senzatia de schimbare de fus orar. O problema temporara de somn care afecteaza pe orice calatoreste in zone cu fusuri diferite. 

13. Senzatia de lesin

Deoarece acest virus are puterea de a omori, este usor sa descoperi cum unii pacienti au avut aceasta senzatie, ca ar putea lesina in orice moment.