Ceapa roșie – Leac natural din bătrâni – Antibiotic natural, remediu în bolile renale, factor de longevitate, dizolvă calculii biliari

Ceapa este una dintre cele mai populare legume ale bucătăriei românești, această având și numeroase virtuți terapeutice: antibiotic natural, remediu în bolile renale, factor de longevitate, iar calitățile ei nu se opresc aici.

Ceapa conține potasiu, magneziu, seleniu, vitamina C, vitamina B, acid folic și fibre, elemente extrem de importante pentru sistemul imunitar.

Ceapa roșie este considerată a fi un adevărat dezinfectant natural.

Ea poate fi utilizată cu succes împotriva gripei, dezinteriei, răcelii și altor tipuri de infecții, datorită conținutul său bogat în sulfat.

Trebuie doar ca în perioada de boală să consumați cel puțin 30 de grame din această legumă.

Durerile de cap și chiar migrenele trec dacă se leagă capul, pentru câteva minute, cu o cataplasmă de ceapă.

De asemenea, ceapa roșie este foarte bună și în cazul tusei, durerii în gât, răcelii sau gripei.

Fiind un puternic analgezic și antiinflamator, ceapa roșie poate calma durerile reumatice și pe cele provocate de gută.

Taie ceapa rondele, așaz-o pe un tifon și încălzește-o la aburi, iar apoi pe un capac întors se fixează pe locul dureros și inflamat.

În caz de sinuzită se pot inhalații cu aburi de ceapă roșie. Inhalațiile se fac, de obicei seara, înainte de culcare și nu se mai iese din casă.

Ceapa roșie este un calmant excelent. Crizele de nervi, atacurile de panică pot fi curmate imediat dacă zdrobim o ceapă și respirăm ținând-o aproape de nas.

Datorită proprietăților sale multiple, ceapa roșie se regăsește pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire.

Ea exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remnineralizarea și eliminarea toxinelor din corp, mult mai ușor și mai rapid. Este și un foarte bun diuretic.

Dizolvă calculii biliari

Specialiștii au constatat că ceapa poate preveni litiaza renală.

În cazul persoanelor cu probleme care au mâncat câte o salată de ceapă (120 grame ), asezonată cu suc de lămâie, timp de 18 zile, s-a observat o îmbunătățire a stării de sănătate.

Un efect similar îl are consumul de ceapă în cazul litiazei biliare.

Dacă ai calculii biliari trebuie să consumi câte trei lingurițe de suc de ceapă, pe care îl lași să se macereze, timp de cinci ore, în trei linguri de ulei de măsline.

După 14 zile de tratament, faci o pauză de o săptămână, apoi repeți procedura.

Efectele nu se lasă așteptate: în scurt timp, poți elimina calculii biliari existenți, dacă nu au dimensiuni prea mari, iar remediul previne și formarea unor noi calculi biliari.

Tinctura de ceapă, un bun antibiotic

Tinctura de ceapă se prepară: din 500g de ceapă, care se pun la macerat în 500 ml alcool de 40 de grade. După 10 zile, lichidul se filtrează.

Leacul, cu proprietăți, se administrează de trei ori pe zi ( câte 30 de picături ) în tratamentul arteritei, al bolilor interne din sfera aparatului respirator și al bolilor de piele.

În acest ultim caz, leacul se aplică pe pielea unsă înainte cu cremă de gălbenele.

Tuse persistentă

Dacă nu mai scapi de tuse, poți prepara un leac pe cât de simplu, pe atât de eficient: amesteci cinci lingurițe de suc de ceapă cu opt lingurițe de miere.

Efectele terapiei sunt extraordinare: accesele de tuse încetează și elimini secrețiile acumulate.

La fel de eficient pentru tusea persistentă este decoctul de ceapă. Băutura o prepari din două cepe, pe care le fierbi în 500 ml de apă, apoi o îndulcești cu miere.

Vindecă rănile

Preparate corect, leacurile din ceapă roșie foarte bune la vindecarea leziunilor. Foile exterioare ale cepei sunt mai bogate în antioxidanți decât cele interioare.

De asemenea, cu cât ceapa este culeasă mai târziu, cu atât puterea ei antioxidantă este mai mare.

Ceapa coaptă vindecă bătăturile: taie o ceapă în două și las-o să se coacă pe o tăviță la flacăra aragazului.

Stropește ceapa cu oțet de mere și pasta o aplici pe bătătură; o fixezi cu ajutorul unui pansament menținând-o timp de 12 ore.

Pentru călcâie crăpate aplică suc de ceapă amestecat cu ulei de măsline. Sucul de ceapă liniștește durerea provocată de arsuri ale pielii.

Leac pentru reumatici

Ceapa conține carbohidrați, între 28 și 36 de calorii ( la 100 de grame ), cantități importante de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitaminele A,E,C, complexul B, proteine, precum și substanțe cu proprietăți antiseptice.

Specialiștii au descoperit că ceapa este un diuretic excelent, care favorizează eliminarea unei cantități importante de sodiu din organism.

Datorită acestei proprietăți, terapeuții recomandă bolnavilor de gută, reumatism de azotemie ( exces de uree sau de acid uric în sânge ) să consume zilnic câte 150 g de ceapă crudă timp de 21 de zile.

Alte beneficii cu ceapă roșie:

  • cataplasmele cu ceapă coaptă în cuptor sunt indicate în caz de abces, furuncul, degerături și de amigdalită;
  • cataplasmele cu ceapă crudă pot fi un bun remediu pentru tratarea durerilor reumatice, a migrenelor și în caz de dureri menstruale;
  • sucul de ceapă este un bun tratament pentru afte, pistrui sau negri.

Contraindicații:

Nu este recomandat să consume ceapă crudă cei care suferă de arsuri stomacale cronice sau reflux gastric.

Ceapă, în cantități mari, duce la tahicardie și alte modificări în funcționarea sistemului cardiovascular.

Este contraindicată celor cu afecțiuni ale ficatului, rinichilor și pancreasului.

Dacă aveți alergie la ceapă, aceasta poate provoca mâncărimi, erupții cutanate și irosiri ale pielii.

În cazul în care după ce mâncați ceapă aveți o înroșire bruscă a pielii, dificultăți de respirație, o scădere a tensiunii arteriale, ar putea fi semne ale unei reacții anafilactice și trebuie tratată de urgență.

Sursă