Ceaiul care îți face pielea curată și tânără

Toate plantele folosite în această rețetă de ceai au proprietăți depurative.

Urzica este un excelent purificator și primenitor al sângelui, la fel și brusturele. Trifoiul roșu este numit „detergentul sângelui”.

Acțiunea lor de eliminare a toxinelor ajută nu doar funcția organelor interne, ci și pielea. Când corpul se curăță, pielea devine și ea mai curată și mai frumoasă.

Ceai pentru o piele curată – rețetă

Ingrediente

  • 2 linguri de urzică
  • 1 lingură de rădăcină de brusture
  • 1 lingură de trifoi roșu
  • ½ lingură de măceșe

Mod de preparare

Combinați toate plantele și păstrați amestecul într-un borcan de sticlă. Puteți face o cantitate mai mare, păstrând proporțiile date pentru fiecare plantă în parte.

Pentru prepararea unei căni de ceai se folosește 1 lingură de amestec de plante la 250 ml de apă clocotită.

Se pune capacul și se lasă la infuzat 20 de minute. Se strecoară și se îndulcește cu miere, după gust.

Beneficiile plantelor din rețetă

O cură cu fiecare din aceste plante poate ajuta la tratarea problemelor pielii, precum acnee, coșuri, iritații, roșeață, dermatită, psoriazis, eczeme.

Urzica are proprietăți depurative, diuretice, antioxidante și antiinflamatoare. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamine B și compuși fenolici care ajută la vindecarea pielii. Acești antioxidanți susțin regenerarea celulelor și oferă protecție la nivel celular.

Brusturele este utilizat de secole ca remediu pentru piele. Conține numeroși compuși benefici pentru piele: acid clorogenic, lactone, arcigen, taraxosteroli, poliacetileni, flavonoide și inulină. Inulina este umectantă. Ea atrage umiditatea în piele și ajută la hidratarea ei.

Rădăcina de brusture are proprietăți antibacteriene, antiseptice și antiinflamatorii.

Calmează iritațiile și hidratează pielea uscată. Este deseori inclusă în produsele anti-acnee. Combate infecțiile, rozaceea, eczemele ușoare și psoriazisul. Atenuează uscăciunea pielii în dermatită. Reduce semnele îmbătrânirii.

Trifoiul roșu conține fitoestrogeni (izoflavone) care stimulează producția de colagen a corpului. Crește grosimea pielii și nivelul de umiditate, previne formarea ridurilor.

Datorită conținutului de molibden, reduce deșeurile de azot –  care în cantități mari contribuie la apariția acneeei.

Trifoiul roșu ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și implicit a tonusului pielii. Această plantă reduce porii și incidența coșurilor.

Este recomandată în eczeme, iritații și inflamații ale pielii. Aplicat extern, ajută la vindecarea rănilor ușoare.

Sursa