Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă mănânci 50 de grame de unt în fiecare zi?

Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă mănânci 50 de grame de unt în fiecare zi? Din cauza conținutului ridicat de calorii, untul nu este prezent în dieta multor persoane. Dar este corect să renunți complet la el?

Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă mănânci o bucată de unt în fiecare zi?

O bucată din acest produs conține o grămadă de substanțe utile – sodiu, zinc, mangan, cupru, fier și calciu. Acestea au un efect benefic asupra stării pielii, părului și unghiilor, încetinesc procesul de îmbătrânire, cresc imunitatea și starea de spirit.

Veți fi surprinși să aflați că uleiul conține o concentrație mare de vitamina A, care nu se găsește în niciun tip de ulei vegetal.

Aproximativ 50 g de ulei pe zi pot umple o treime din rata necesară a acestei vitamine, care susține imunitatea, concentrarea și îmbunătățesc vederea.

Uleiul conține, de asemenea, o cantitate mare de triptofan, un aminoacid, care favorizează producția de serotonină.

Prin urmare, un consum moderat al acestui produs reduce dorința de dulciuri, iar o bucată mică de unt poate preveni mâncatul în exces.

Ulei conține peste 150 de acizi grași, inclusiv 20 de acizi esențiali pe care organismul nu îi poate produce singur. Din cauza conținutului său ridicat de calorii, ar trebui consumat în cantități limitate de către cei care sunt preocupați de silueta lor.

Dar asta nu înseamnă că trebuie eliminat complet untul din alimentație.

Sursă