Ce se intampla cu corpul tau cand mananci 3 oua pe saptamana!

Oul este un aliment plin de beneficii pentru sănătate. Într-adevăr, este un aliment bogat în minerale, vitamine si oligoelemente care favorizează bună funcționare a organismului. Iată ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci 3 ouă pe săptămână.

Oul are un conținut ridicat de proteine care contribuie la formarea țesutului muscular si întărește sistemul imunitar. Acest ingredient este, de asemenea, bogat in antioxidanți precum luteina si zeaxantină, care ajută la prevenirea problemelor de vedere asociate cu îmbătrânirea.

Descopera beneficiile oualor asupra corpului tau:


Te ajuta sa pierzi in greutate

Ouăle sunt bogate in proteine. Acestea necesită timp pentru a fi digerate de stomac si, prin urmare, oferă o senzație de satietate de durata care va va împiedica să aveți pofta de gustare. Nu ezita să-l mănânci dacă vrei sa slăbești.

În plus, un studiu publicat in Jurnalul International de Obezitate a demonstrat ca persoanele care au mâncat două ouă la micul dejun au slăbit cu 65% mai mult si au un nivel de energie mai ridicat decât persoanele care nu au consumat.

Pentru o piele frumoasă si un păr sănătos

Ouăle sunt bogate in antioxidanți, inclusiv vitamina E, care ataca direct radicalii liberi. Acestea distrug celulele sănătoase din organism si accelerează procesul de îmbătrânire a pielii. In plus, conținutul sau de aminoacizi ajută la întărirea țesutului conjunctiv pentru a face pielea mai elastica, unghiile mai dure si rezistente si pentru a da volum parului tău.

Intărește dinții și oasele


Ouăle conțin fosfor, un mineral esențial pentru întărirea oaselor si a dinților. În plus, ajuta, de asemenea, la menținerea funcției corecte a creierului si la promovarea unei rezistente fizice mai bune pentru sportivi. Conțin si fier care previne anemia.

Asimilarea de aminoacizi


Corpul uman are nevoie de 20 de aminoacizi pentru a funcționa corect, produce 11 dintre ei, iar oul este unul dintre acele alimente rare care furnizează restul de 9 aminoacizi. Acești compuși joacă un rol esențial in organism si ajuta la prevenirea bolilor precum depresia sau fibromialgia. Cu toate acestea, acești acizi se deteriorează rapid, deoarece nu sunt stocați in organism.

Cresteti rata de energie


Știați ca un singur ou poate furniza 15% din aportul zilnic recomandat de vitamina B2? Aceasta vitamina joaca un rol foarte important in organism, deoarece ajuta la eliberarea energiei din nutrienții consumați. Așa ca nu ezitați sa-l consumați.

Reduce stresul

Ouăle sunt bogate in vitamina B care joaca un rol esențial in menținerea bunei funcționări a sistemului nervos. Într-adevăr, ajută la prevenirea iritabilității, anxietății si ajuta la stimularea memoriei. In plus, acest aliment conține si un ingredient numit lizina care, conform unui studiu publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences, ajuta la reducerea stresului si anxietății prin controlul nivelului de serotonina.

Stimulează funcțiile creierului

Ouăle conțin doi compuși esențiali în constituția membranei celulelor creierului: lecitina si fosfolipide. De asemenea, conțin aminoacizi esențiali pentru fabricarea principalilor neurotransmitători, cum ar fi acetilcolina necesara memoriei si norepinefrina care stimulează învățarea.

Imbunatațiți nivelul de colesterol

Nu, oul nu creste nivelul de colesterol din sânge. Conține colesterol bun (190 mg intr-un ou) care ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Mai mult, este greșit sa credem ca colesterolul din alimente creste nivelul de colesterol din sânge deoarece este produs in principal de ficat. Prin urmare, chiar daca mănânci oua de mai multe ori pe săptămâna, nivelul de colesterol bun (HDL) este cel care creste.

Sursa