17 metode eficiente pentru a scăpa de diferite tipuri de tuse – mai ai salva

Tusea este un simptom neplăcut care însoțește cel mai adesea răcelile.

Medicamentele scumpe aduc nu numai ameliorare pe termen scurt, ci și efecte secundare asociate dependenței. Încercați produse simple și fiabile pe care le veți găsi cu siguranță în bucătăria dvs.

Cum să scapi de tuse este descris mai jos. Amintiți-vă că, înainte de a lua orice remedii, trebuie să consultați un medic.

Ridichea neagră

Așezați bucăți mici de ridiche într-o cratiță rezistentă la căldură. Se presară zahăr și se introduce la cuptor pentru 2 ore. Ștergeți masa, stoarceți sucul și turnați-l într-un borcan de sticlă sigilabil. Luați de 3-4 ori pe zi înainte de mese și la culcare timp de 2 lingurițe.

Înnoiți ridichea neagră. Se toarnă miere. Când se formează suc, beți-l de 3 ori pe zi: adulți – 2 linguri. l. și copii – 1 lingură. l.

Înainte de culcare, beți un pahar de lapte cu 1 lingură. l. Miere.

Pere fierte și coapte

Mănâncă porții mici de pere sau de conserve coapte dacă te sufoci sau tuști puternic.

Un decoct de pere uscate va calma setea la temperaturi ridicate. Se toarnă 500 ml de apă peste 1 cană de pere zdrobite și se fierbe timp de 20 de minute. Înfășurați, lăsați-l la infuzat timp de 4 ore, strecurați-l.

Luați de 4 ori pe zi, 100 ml cu 30 de minute înainte de mese.

Lingonberry

Sucul de lingonberry cu miere vă va ajuta să scăpați de flegmă. Luați 1 lingură în timpul zilei. l. Efectul este sporit dacă adăugați un decoct de fructe uscate sau frunze de căpșuni în sucul sau siropul de lingonberry.

Inhalarea tusei uscate

Se amestecă frunzele de eucalipt zdrobite, florile de calendula și rădăcina de lemn dulce în proporții egale. Se toarnă 1 lingură. l. materii prime 200 ml apă clocotită. Lăsați-l să fiarbă timp de 10 minute și inspirați vaporii parfumați. Atenţie! Inhalarea este contraindicată copiilor mici și la temperaturi ridicate.

Compresele pentru tratamentul tusei cronice

Se amestecă următoarele ingrediente:

  • Făină – 1 parte
  • Muștar uscat – 1 parte
  • Ulei de floarea soarelui – 1 parte
  • Miere naturală – 1 parte
  • Vodcă 40 de grade – 1 parte

Se încălzește amestecul într-o baie de apă, amestecând continuu. Aplicați „aluatul” pe bandajul de tifon. Atașați la piept, acoperiți cu folie, înfășurați cu o eșarfă. Când se răcește, puteți trage.

Banane și miere

Se toarnă 200 ml apă fierbinte peste 2 banane tocate. Se fierbe 10 minute, se scurge, se adaugă miere. Băutura trebuie luată fierbinte.

Ridichea și morcovul

Se amestecă sucul de ridiche (morcovi) și laptele (băutură cu miere) (1: 1). Luați de 6 ori pe zi pentru 1 lingură. l.

Comfor de camfor și oțet

Se amestecă următoarele ingrediente:

  • Oțet – 1 parte
  • Camfor – 1 parte
  • Ulei de măsline – 1 parte

Saturați o cârpă de lână cu amestecul. Aplicați o compresă pe piept.

Date pentru tuse uscată

Opțiunea 1. Se fierbe 10 curmale în 500 ml de apă, se fierbe timp de 30 de minute și se scurge.

Opțiunea 2. Se fierbe 7 curmale uscate în 200 ml de lapte.

Ia fierbinte.

Stafide împotriva tusei severe

Înmuiați 30 g stafide în apă rece fiartă (45 minute). Aruncă într-o strecurătoare. Mănâncă înainte de culcare cu lapte fierbinte.

Tuse pentru bebeluși

Purele de mere, ceapă și morcovi (1: 1: 1) adăugați 2 linguri. l. Miere. Luați 1 linguriță. cald, de aproximativ 4-5 ori pe zi.

Mere, miere și ceapă

Se amestecă următoarele alimente:

Sos de mere – 2 linguri l.

Miere naturală – 2 linguri. l.

Ceapă rasă – 1 lingură. l.

Se ia de 4 până la 7 ori pe zi, câte 1 linguriță. cald.

Ceai de tuse

Se amestecă frunzele uscate de coacăz și floarea de tei (1: 1). Se toarnă 1 lingură. l. colectând 200 ml de apă clocotită, lăsați-o să bea timp de 30 de minute. Se ia ca ceai de 3-4 ori pe zi, până dispare tusea.

Supresor puternic al tusei

Se amestecă următoarele ingrediente:

  • Unt – 300 g
  • Mierea naturală – 300 g
  • Zahar – 200 g
  • Unt de cacao sau pulbere

Încălziți amestecul într-o baie de apă fără a-l lăsa să fiarbă. Scoateți-l de pe căldură și transferați-l în recipient. Se diluează 1 lingură. l. într-un pahar de lapte fierbinte și se bea cu înghițituri mici. Luați de 3-4 ori în timpul zilei și chiar înainte de culcare.

Tuse și calmant pentru flegmă

Se amestecă 2 linguri. l. miere și 2 linguri. l. vodcă. Adăugați 1 gălbenuș (crud) la acest amestec. Luați 1 linguriță. de trei ori pe zi înainte de mese.

Lapte fierbinte dintr-o tuse

Tăiați 10 cepe în cuburi mici și treceți capul de usturoi printr-o presă. Se toarnă 500 ml de lapte peste legumele vindecătoare și se fierbe până se înmoaie. Adăugați miere de menta și tei, lăsați-o să se infuzeze (1-1,5 ore), strecurați. Luați de 4-5 ori pe zi timp de 1 lingură. l.

Picături de tuse cu miere și ghimbir

Într-o cratiță cu un capac antiaderent, fierbeți 250 g de miere și 1 linguriță. ghimbir tocat. Când produsul s-a îngroșat, lăsați-l să stea o vreme și formați 15 pastile. Luați 2-3 bomboane pe zi.

Și, ca bonus, scade sinuzita de casă

Veți avea nevoie de următoarele componente:

Glicerină – 1 linguriță.

Apă – 4 lingurițe.

Shilajit – 10 comprimate fiecare 0,2 g fiecare

Cum se pregătește și se aplică:

Se amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Instilați de trei ori pe zi în sinusuri. Curs recomandat: 3 luni. Se utilizează conform schemei: 21 de zile de proceduri, 5 zile libere.

Împărtășiți rețetele cu prietenii dvs. – și ei vă pot fi de folos!

Sursa