Ce leacuri cu usturoi poţi face la tine acasă!

Alături de ceapă, usturoiul e folosit atât în bucătărie, cât şi la prepararea remediilor naturiste de mii de ani. Creşte temperatura interioară a organismului, îl energizează, îi dă putere. Crud, îndeplineşte şi rol de antibiotic. Iată 5 tratamente cu usturoi făcute în casă.Tinctură de usturoi. Acest preparat vă ajută în afecţiunile respiratorii şi pulmonare. Aveţi nevoie de ţuică (de casă) şi 2 căpăţâni de usturoi. Într-o sticlă închisă la culoare se toarnă: o treime – ţuică, usturoiul pisat, apoi apă fiartă şi răcită până se umple sticla. Se lasă la macerat 48 ore, la întuneric. Tinctura se consumă astfel: 10 picături de 2-3 ori/zi, cu 30 minute înainte de masă. 

Ulei de usturoi. Produsul tratează procesele infecţioase şi inflamatorii ale tractului respirator (gripă, pneumonie, bronşită, angină, faringită, astm), precum şi otitele. Într-un borcan de sticlă se pun: o căpăţână de usturoi pisată (în mojar de lemn) şi un pahar de ulei de măsline sau floarea-soarelui presat la rece. Preparatul se ţine la frigider şi se ia câte o linguriţă de 3 ori/zi, înainte de masă, în amestec cu o linguriţă de suc proaspăt stors de lămâie. 

Macerat de usturoi. Foarte eficient pentru tratarea febrei şi gripei, maceratul este foarte simplu de preparat. Într-un borcan se pun 6-8 căpăţâni de usturoi zdrobit, peste care se toarnă un litru de apă (rece) şi 2 linguri de frunze de pătrunjel tocat. Se macerează 4-6 ore şi se consumă 5-10 linguri pe zi. Se strecoară pe măsură ce se consumă. De asemenea, se pot face şi frecţii pe spate, se pot pune comprese pe tălpi sau se fac băi la picioare cu acest macerat (dar călduţ).

Usturoi cu miere. O cură de 2-3 săptămâni cu usturoi ţine departe de tine bacteriile şi virusurile. O să răceşti mai rar, iar când se prinde totuşi un virus de tine, n-o să-ţi dea prea multe bătăi de cap. În fiecare seară, pisează trei căpăţâni de usturoi şi amestecă pasta rezultată cu o linguriţă de miere. 

Usturoi cu oţet. Aveţi nevoie de 300 g usturoi, 50 ml oţet de mere, 1 lingură de sare, cimbru, seminţe de muştar, boabe de piper, 4 foi de dafin, rădăcină de hrean (4 cm), 400 ml apă. Apa, oţetul şi sarea se pun la fiert 30 de minute. Apoi, într-un borcan puneţi frunzele de dafin mărunţite, cimbrul, rădăcina de hrean tocată mărunt, boabele de piper şi seminţele de muştar, iar la final usturoiul tocat mărunt. Toarnă în borcan amestecul fiert (călduţ, nu fierbinte), astfel încât borcanul să fie ras. Pune-l la frigider pentru 2 zile. Pentru imunitate, veţi consuma doar partea lichidă, câte o linguriţă pe zi, dimineaţa, după micul dejun.