IATĂ ce ar trebui să mâncăm dimineața, la prânz și seara pentru o viață cât mai sănătoasă

Doctorul Doru Laza se numără printre puținii medici din lume (precum doctorul Pavel Chirilă) care în slujirea bolnavilor țin seama de aspectul duhovnicesc, de învățăturile din Sfânta Scriptură, astfel încât vindecarea să fie completă, și pe plan spiritual.

Oamenii longevivi din Ecuador au trei secrete de viață pe care le putem prelua și noi. În primul rând, sunt foarte matinali. Se trezesc devreme, deoarece organismul secretă cea mai mare cantitate de cortizon, esențial pentru energia de care corpul are nevoie pe parcursul zilei. Mâncatul devreme și culcatul devreme sunt celelalte 2 secrete ale oamenilor care locuiesc în zonele cu cele mai mari rate ale longevității.

Al doilea lucru important, pentru corp, este să bem apă. Nu apă minerală, nu sucuri acidulate, nu cafea. Cei care nu beau apă dimineața – și sunt foarte mulți, riscă să facă pietre la rinichi și la vezică, hemoroizi, varice, discopatie.

Micul dejun – Potrivit Sfintei Scripturi, este bine să consumăm cereale (integrale) sau semințe încolțite, precum terci de ovăz sau de grâu, de orz sau hrișcă. Coliva este foarte sănătoasă și o putem prepara mai des, adăugându-i diverse semințe și nuci. Se prepară cu miere și nu cu zahăr, ca să nu ne stricăm oasele. O linguriță de polen este binevenită, datorită aportului complet de nutrienți. Se poate servi o cană cu lapte de soia, bogată în proteine și fără pic de colesterol. Ungeți o felie de pâine integrală cu gem natural, fără zahăr. Dacă vrem să ne păzim pacea sufletului și mintea netulburată, este bine să ne ferim pe cât posibil de știrile din ziare, de la radio sau TV. Doctorul Laza ne sfătuiește să nu răspundem la jigniri și alte provocări negative.

Masa de prânz – Cu 30 de minute înainte de fiecare masă trebuie să bem apă. Ea trebuie să fie de izvor, proaspătă, curată, nu din magazine, nu de la robinet. Nu beți apă în timpul mesei sau după masă. Masa de prânz este importantă și nu trebuie să sărim peste ea. Putem începe cu o salată cu ulei de măsline. Este indicat ca după masă să facem o plimbare ușoară, ca să nu dezvoltăm hernie.

Masa de seară – Cina trebuie să fie cât mai ușoară. Ultima masă a zilei trebuie servită înainte de ora 19:00. Ideal ar fi să mâncăm crudități, salate, fructe sau chiar sucuri de fructe ori legume. seara ne putem concentra pe activități mai importante, precum citirea Sfintei Scripturi, care ne poate aduce nu numai un somn liniștit, ci și multă înțelepciune.

You cannot copy content of this page