Câteva GĂINI au reușit să îi facă de petrecanie unei vulpi

O gașcă de găini n-a mai rezistat ca vreuna dintre ele să fie oferită ofrandă unei vulpi, care-și făcuse obiceiul de-a da iama printre ele, și a ripostat, aliindu-se împotriva prădătorului, care a sfârșit-o prost, informează BBC News.

Evenimentul, de-a dreptul evoluționist, a avut loc în ferma unei școli din nord-vestul Franței. Ferma are aproape 6.000 de găini crescute în aer liber, pe 2 hectare de teren.

Într-o dimineață a fost descoperit într-un colț al cotețului corpul neînsuflețit al unei vulpi tinere, de numai 5-6 luni.

După părerea directorului școlii de agricultură, vulpea a rămas blocată în coteț la lăsarea serii, când ușile s-au închis automat.

”Cadavrul vulpii avea urme de lovituri de ciocuri în zona gâtului, ceea ce mă face să cred că au acționat în spirit de turmă şi au atacat-o. (…) Vulpea, neexperimentată, este posibil să se fi panicat în fața unui număr atât de mare de găini, care pot fi foarte tenace atunci când sunt în grup”, a declarat directorul școlii de agricultură pentru ziarul local.