Ca să-și salveze viața un bărbat a băut 5 litri de bere

Deși poate părea o glumă un bărbat de 48 ani a băut cinci litrii de bere pentru a evita o intoxicație cu alcool.

Potrivit Daily Mail, care citează presa locală, medicii unui spital vietnamez au tratat un pacient cu bere, după ce au constatat că nivelul de metanol din sângele acestuia era de 1.119 ori mai mare decât limita admisă.

Doctorii au luat decizia de a-i introduce în stomac cinci litri de bere pentru a încetini procesarea metanolului din ficat și, prin urmare, pentru a evita decesul prin intoxicație.

Cum se explică științific metoda aceasta? Stomacul și intestinele continuă să elibereze alcool în sistemul sanguin, chiar dacă o persoană este inconștientă ori s-a oprit din băut și, pentru o perioadă, nivelul de alcoolemie din corp continuă să crească.

Pentru că ficatul descompune întâi etanolul, bărbatul a leșinat atunci când alcoolul metilic a început să se oxideze și să se transforme în formaldehidă, care produce acid formic. Astfel, pacientul a primit transfuzia cu bere pentru a oferi suficient timp medicilor pentru a-i trece sângele prin dializa.

După ce primit câte o doză de bere la fiecare oră și, după 15 transfuzii, pacientul și-a recăpătat conștiența. 

Doctorul Hans-Jörg Busch, de la Universitatea din Freiburg, a declarat pentru Der Spiegel că această tterapia cu 15 doze de bere e neobișnuită, dar cunoscută în lumea medicală și consideră că a fost aplicată pentru că doctorii vietnamezi nu au avut altă formă de alcool la îndemână.

Pacientul, în vârstă de 48 de ani, a fost externat din spital după trei săptămâni. Sursa menționată nu precizează însă cum a reușit să aibă un asemenea nivel de metanol în sânge.

Sursa; 2daynews.ro