Bolnavii din Cluj, puși să aștepte în frig

Continuăm cu o situaţie revoltătoare petrecută la Spitalul de Oncologie din Cluj-Napoca, unde zeci de bolnavi de cancer au fost nevoiţi să aştepte ore în şir, în ninsoare, pentru a-şi primi reţetele.

Înfriguraţi, bieţii de oameni au stat înghesuiţi, chiar dacă ar fi trebuit să respecte distanţa de cel puţin un metru între ei. Potrivit procedurilor, nu mai au voie să intre în spital, până nu sunt verificaţi dacă prezintă simptome de COVID 19.

Într-o înregistrare postată pe internet, se poate vedea coada lungă de zeci de metri. Reţetele pentru tratament şi alte documete nu pot fi eliberate online, astfel ca oamenii cu boli cronice şi cu un sistem imunitar scăzut, sunt nevoiţi să se expună şi să bată drumul la spitale.

Emanuel Ungureanu, deputat: “Vorbim despre pacienţi care au imunitatea scăzută din cauza cancerului, care nu ar avea voie să stea înghesuiţi în nicio condiţie. Oamenii sunt puşi să stea afară, îngrămădiţi, în frig, spunând că nu au voie să stea, înăuntru, îngrămădiţi la cald.”

Bolnavii s-au aşezat la rând la 7 dimineaţa şi au aşteptat în viscol pentru a fi consultaţi în două corturi de triaj.