Beneficiile consumului de ceai de păpădie
Ceaiul de păpădie are un gust amar și ușor neplăcut, însă persoanele care vor trece peste aceste incoveniente minor, vor descoperi imediat efectele benefice. Odată ajuns în organism, ceaiul de păpădie ajută la eliminarea toxinelor și al excesului de apă, îmbunătățind funcțiile ficatului și al rinichilor. Eliminând toxinele, acest efect va fi vizibil și la nivelul pielii, acționând ca un antiinflamator și ca un antiseptic.
La nivelul tractului digestiv, acest ceai combate gastrita, constipația, va elimina efectele balonării sau a unei toxiinfecții alimentare. Reglând astfel funcțiile tranzitului intestinal, pofta de mâncare va reveni la normal.
Bun pentru ten
Ceaiul de păpădie este un bun aliat împotriva acneei, petelor de la nivelul pielii, pistruilor și vindecă numeroase alte afecțiuni ale pielii, unii medici recomandând acest ceai și chiar și pacienților cu psoriazis, pentru a calma pielea.
Păpădia este o plantă puternic depurativă (favorizează eliminarea toxinelor), ajutând astfel organismul să scape de toxine. Consumul regulat de ceaiul de păpădie
, purifică sângele și stimulează ficatul, astfel pielea va fi practic supusă unui infect de întinerire.
Folosit pentru păr
Păpădiile, aplicate sub forma unei măști pentru păr, vor avea un efect benefic asupra scalpului, dar și asupra sănătății părului. Această mască va avea ca rezultat, un păr mai strălucitor. hrănește firele uscate, dar și promovează creșterea părului, deoarece echilibrează nivelul de sebum.
Nu în ultimul rând, persoanele care se confruntă cu mătreața, ar putea beneficia de acest remediu natural. Această mască se va aplica după spălarea părului și se va lăsa să acționeze între 5-10 minute. După aceea, părul se mai limpezește o ultimă oară cu apa și efectele vor fi deja vizibile.
Beneficiile pentru stomac ale ceaiului din rădăcină de păpădie
Ceaiului de rădăcină de păpădie poate avea multe efecte pozitive la nivelul stomacului și al digestiei. Deși nu în totalitatea cazurilor, majoritatea celor care consuma un astfel de ceai, au reportat că apetitul este ușor mărit. Îmbunătățește digestia, simptomele de balonare excesivă, crampele abdominale, diareea și hemoroizii vor fi puternic ameliorate.
Rădăcina de păpădie ajută ficatul
La nivelul ficatului, ceaiul păpădie stimulează producerea bilei, care ajută enzimele corpului să descompună grăsimile în acizi grași, dar și să filtreze și detoxifieze sângele. Ficatul mai are și abilitatea de a metaboliza aminoacizii, grăsimile de colesterolul.
Vitaminele și nutrienții prezenți în păpădii ajută ficatul în aceste funcții și asigură ca aceasta este într-o bună stare de funcționare. Fiind un aliat și pentru digestie, ficatul va avea o muncă mai ușoară de fiecare dată când mâncăm.
Luptă împotriva infecțiilor urinare
Ceaiul de păpădie poate fi util în perioada în care suntem răciți, dar mai ales când suferim de infecții urinare. Beneficiile acestui ceai pentru tractul urinar sunt:
Este un diuretic puternic, promovează urinarea și ajută la curățarea tractului
Anti-bacterian și dezinfectant, prevenind dezvoltarea bacteriilor care cauzează infecția
Promovează detoxifierea ficatului dar și a rinichilor, astfel ajutând împotriva infecției
Conține numeroși nutrienți și antioxidanți
Prezintă proprietăți antiinflamatoare
În cazul unei infecții urinare, este crucial să ne tratăm până ce infecția a dispărut complet, pentru a preveni o eventuală recidivare a acesteia. Împreună cu consumul de cantități generoase de lichide, ceaiul păpădie este un aliat puternic în combaterea acestei afecțiuni.