Cremă vindecătoare pentru călcâie crăpate și dureroase Rețetă la dimiciliu

Călcâiele crăpate pot provoca un disconfort puternic ( dureri, răni, sângerare ), mai ales la mers. Cauzale sunt mai multe: mersul excesiv pe jos sau statul în picioare, sarcina, circulația proastă, o infecție fungică, o eczemă sau psoriazis.

Rețetă Cremă pentru călcâie crăpate

Călcâiele crăpate pot fi greu de tratat cu cremele și loțiunile din Comerț. Dacă nu ai avut succes până acum, poți încerca rețeta prezentată mai jos. Este 100% naturală și extrem de eficientă. Această cremă hidratează hidratează în profunzime pielea, oferindu-i nivelul de umiditate necesară pentru a se înmuia și a reface.

Ingrediente:

  • 1 ceașcă de untură de porc
  • 2 linguri de gel de aloe vera
  • 5-6 picături de ulei esențial de arbore de ceai

Preparare

Pentru a prepara această cremă vindecătoare, nu trebuie decât să amesteci bine untura până când capătă o textură foarte fină. Adăugă gelul de alor vera și uleiul de arbore de ceai și amestecă totul cu mixerul sau la blender până la omogenizarea perfectă.

Transferă crema într-un borcan curat cu capac. Aplică în strat gros crema de călcâie în fiecare dimineață și seara, înainte de culcare. Pe timpul nopții poți folosi șosete de bumbac, pentru a păstra umiditatea pielii. Crema este mult mai eficientă atunci când se aplică pe călcâiele proaspăt înmuiate în apă caldă sau frecate cu o piatră ponce și uscate bine.

Cum funcționează

Untura de porc are un rol foarte important în această rețetă: ea acționează ca o barieră împotriva uscării pielii. Aplică extern, untura ajută pielea să mențină umiditatea necesară vindecării.

Gelul de aloe vera a fost folosit ca un balsam pentru piele de mii de ani. În Egiptul Antic, Aloe vera era numită „planta nemuririi”. Aloe conține peste 75 de nutrienți – vitamine, minerale, enzime, aminoacizi și o bogăție de antioxidanți, inclusiv beta-caroten, Vitamina C și Vitamina E, care ajută la îmbunătățirea texturii pielii. Gelul de alor vera penetrează celulele uscate ale pielii și mențin umiditatea necesară pentru vindecarea călcâielor.

Uleiul de arbore de ceai este probabil cel mai puternic agent natural antiseptic și antibacterian, care previne infectarea pielii. Are de asemenea efecte analgezice, antiinflamatoare, antimicrobiene, antiparazitare și deodorante. Pielea crăpată prezintă un risc mai mare de infecții de bacterii, fungi sau virusuri, iar uleiul esențial de arbore de ceai este primul remediu de urgență în aceste cazuri.

De multe ori, problema pielii uscate și a călcâielor crăpate poate fi remediată prin dietă. De pildă, lipsa de zinc, magneziu, Vitaminele D, K sau A, sau acizi grași Omega -3 contribuie la uscarea și crăparea pielii. Aceste substanțe nutritive se pot lua din alimente: pește, ulei de pește, verdețuri, morcovi, etc.

Sursa