Bebelușul are un ,,buton” pentru a nu mai plânge

Reflexoterapia bebelușului poate fi, de asemenea, un salvator atunci când bebelușul plânge. Practic, este o tehnică de masaj aplicată punctelor de legătură ale organelor din corp la palme și picioare. Aplicând presiune asupra acestor puncte, puteți ameliora durerea sau constipația copilului.

1- CAP ȘI DINȚI

Conform hărții reflexologice, zona capului și a dinților sunt conectate între ele prin degetele de la picioare. Masarea acestei zone poate ameliora durerea de dinți. Pentru a face acest lucru, țineți ușor piciorul bebelușului și frecați fiecare deget de la picior într-o mișcare circulară, apăsând ușor. Fă asta cu ambele picioare.

De asemenea, puteți încerca zona de sub degetele de la picioare.

2.SINUSURI

Mijlocul degetelor de la picioare este conectat la sinusuri. Puteți utiliza aceste puncte pentru a ușura congestia și descărcarea nazală. Ține un picior al bebelușului cu mâna și masează degetul mare al celuilalt picior cu o mișcare circulară. Repetați pe celălalt picior al bebelușului.

3. Zona pulmonară

Partea superioară a picioarelor este zona pulmonară. Masarea acestei zone poate reduce congestia toracică. Frecați în spirale de la stânga la dreapta. O altă metodă este de a aplica o presiune ușoară cu degetele, cum ar fi „pășirea” de jos în sus.

4. PLEXUL SOLAR (REGIUNEA CU MUSCULUL DE DIAFRAGMĂ)

Zona plexului solar este cunoscută ca joncțiunea multor nervi și este situată în mijlocul părții superioare a piciorului. Masajul aplicat acestei zone relaxează stomacul. Cu ambele mâini, masați aceste puncte printr-o mișcare circulară.

5.ABDOMENUL SUPERIOR

Masarea centrului picioarelor poate ajuta la ameliorarea problemelor intestinale, cum ar fi constipația și indigestia. Trebuie să masezi picioarele unul câte unul de fiecare dată. Începeți cu piciorul stâng. Puneți degetul pe partea stângă jos a abdomenului inferior. Apăsați ușor și deplasați-l spre partea superioară a abdomenului superior. Apoi, mișcați-vă la dreapta până ajungeți la marginea piciorului. Aplicați la același nivel de la stânga la dreapta pe celălalt picior și treceți la abdomenul inferior.

6.ABDOMENUL INFERIOR

Dacă bebelușul dumneavoastră are balonări sau constipație, abdomenul inferior va funcționa. Puteți încerca să-l frecați sau să-l aplicați cu spirale sau mișcări circulare.

7- PELVİS

Masarea acestei zone poate ameliora unele afecțiuni ale stomacului, cum ar fi pelvisul și colicile. Puteți încerca prinderea pelviană: țineți călcâiele în timp ce bebelușul se mișcă. Un alt lucru pe care îl puteți încerca este să masați ușor călcâiele. Reflexologia poate reduce zgomotul de somn, durerea și anxietatea, potrivit Institutului Național de Sănătate. Amintiți-vă că bebelușii sunt sensibili și trebuie masați având în vedere acest lucru. Masați fiecare zonă timp de 1 sau 2 minute. Încercați din nou dacă bebelușul dvs. este agitat. Deși reflexoterapia este practic un masaj și considerată sigură, este întotdeauna mai bine să vă consultați medicul înainte de a încerca cu copilul dumneavoastră. Nu uitați niciodată că nu va înlocui tratamentul recomandat de medicul dumneavoastră.

ZONE DE MASAJ PENTRU MÂNĂ

Presopunctura poate oferi ameliorare ca și celelalte metode menționate. Aplicați o presiune ușoară cu mișcări circulare și masați punctul de care aveți nevoie, în funcție de problema dvs.

  • Dacă bebelușul dumneavoastră are probleme cu stomacul sau tuse, masați centrul palmei cu degetul mare în cercuri.
  • Când sughițurile sau vărsăturile reprezintă o problemă, încercați să masați vârful degetului mare. Aici, masați ușor și în mișcări circulare ca la toate degetele, dar în loc să desenați cercuri, faceți un singur punct.
  • Puteți trata ochii roșii prin masarea vârfului degetului arătător. Dacă bebelușul are febră, masați vârful degetului mijlociu.
  • Masați degetul inelar pentru a trata tusea și alte probleme ale căilor respiratorii superioare.
  • Pentru a ajuta bebelușul când are durere de dinți, masează vârful degetului mic și masează partea inferioară dreaptă a palmei.
  • Când copilul tău își udă patul, masează-l ușor în sus spre vârful degetului mic.
  • Dacă bebelușul dumneavoastră are diaree, masați degetul arătător în sus, dacă este constipat, masați-l în jos.

Rețineți că aceasta este o metodă complementară. Nu ezitați să consultați medicul specialist.

Indiferent de tehnica de masaj pe care o folosiți, ar trebui să acordați întotdeauna atenție forței pe care o aplicați. Dacă bebelușul tău pare fericit, poți continua, dar dacă este incomod, ar trebui să te oprești.

Bonus: o aderență liniștitoare

Această tehnică neconvențională dezvoltată de dr. Robert Hamilton vă poate oferi timp pentru a vă liniști bebelușul. Tot ce trebuie să faceți este să vă înfășurați și să vă balansați copilul cu brațele. Este destul de ușor și o metodă pe care orice părinte o poate face.

Iată ce trebuie să faceți:

  • Strângeți brațele bebelușului pe pieptul lui și țineți-l cu mâinile în timp ce sprijiniți capul.
  • Înclinați copilul înainte cu o deschidere de 45 de grade și țineți-l cu cealaltă mână.
  • Legănați-l-l ușor și bebelușul dvs. se va liniști.

Singurul dezavantaj al acestei metode este că bebelușii de la 3 luni sunt prea grei.

Sursa