Băutura tonică pentru sănătatea sângelui din urzici și păpădie

Vă prezentăm un remediu natural pentru curățarea sângelui și producerea de celule roșii, preparat din două plante de primăvară renumite pentru efectele lor tonice și depurative: urzică și păpădie.

Ambele conțin cantități generoase de fier și ajută la combaterea anemie. Urzica conține și o doză importantă de vitamina C, care facilitează absorbția fierului în corp. Urzicile sunt de asemenea bogate în clorofilă, care ajută la tratarea anemiei prin deficit de fier.

Păpădia este o sursă rară de vitamina B12. Conține și acid folic. Se poate administra și sub formă de tinctură, procurată de la magazinele naturiste.

Culegeți plantele din zone nepoluate și spălați-le cu oțet înainte de a le consuma sau folosi la preparate medicinale.

Ingrediente:

  • 100 g de urzici
  • 100 g de rădăcină de păpădie
  • 1 litru de vin roșu

Preparare:

Spălați bine plantele și tăiați-le mărunt. Puneți-le într-o sticlă sau într-un borcan de sticlă și turnați peste ele vinul. Închideți recipientul ermetic și lăsați plantele la măcerat 2 săptămâni.

După încheierea perioadei de măcerare, strecurați vinul și eliminați plantele.

Se poate bea câte 1 păahar de vin pe zi, eventual în 2 reprize: jumătate de cantitate dimineața, și cealaltă jumătate ml amiază.

Dacă nu aveți voie să beți alcool, puteți prepara un ceai medicinal din aceste două plante. Puneți câte 1 linguriță din fiecare la infuzat într-o cană cu apă. Lăsați-l 10 minute, apoi strecurați-l. Se pot bea câte 2-3n căni pe zi.

Are efecte detoxifiante pentru întregul corp. Inclusiv pielea se va curăța și va căpăta un aspect mai frumos în urma consumului acestui ceai.

Acest remediu este doar informativ. Consultați medicul înainte de a consuma acest preparat în scop terapeutic, mai ales dacă luați medicamente sau aveți o boală gravă.

Aceste plante pot avea de asemenea contraindicații pe care este bine să le cunoașteți. Urzica este contrainidicată persoanelor care suferă de tromboză și iau medicamente, femeilor gravide și celor care alăptează.

Acest vin medicinal este contraindicat pe perioada sarcinii, copiilor persoanelor care au interdicție la alcool.

Sursa