Bătrânețea începe cu picioarele! Iată unde să cauți punctele bolilor tale…

Sfatul numărul 1. Gimnastică

Asigurați-vă că mergeți pe degetele de la picioare, pe călcâie, precum și pe interiorul și exteriorul piciorului. Acest lucru întărește mușchii oaselor, îmbunătățește circulația sângelui și, prin urmare, îmbunătățește funcționarea organelor interne.

Sfatul numărul 2. Lovituri

Începeți să-ți lovești picioarele chiar acum, zilnic. Loviturile se aplică cu grija, pe tamponul situat sub degetele picioarelor. Loviturile ar trebui să folosiți un ciocan mic de cauciuc sau de lemn. Dacă nu, un sucitor sau o sticlă va fi potrivită. Aplicăm aceste lovituri până când o căldură plăcută începe să se împrăștie prin corp.

Un astfel de masaj este considerat în medicina chineză unul dintre cele mai bune mijloace de a îmbunătăți circulația sângelui atât la nivelul picioarelor, cât și al întregului corp. Cei cu deficiențe de vedere ar trebui să aplice lovituri suplimentar pe baza celui de-al doilea și al treilea deget timp de 5 minute în fiecare zi. Există zone care sunt asociate în mod reflex cu ochii. În mod similar, este necesar să atingeți zonele în cazul unor probleme cu alte organe.

Sfatul numărul 3. Masaj

De asemenea, trebuie să masați în mod regulat un punct special din arcul piciorului – yunquan. Căutați acest punct de arhivă imediat în spatele degetelor în mijlocul arcului piciorului. Puteți efectua un astfel de masaj într-un mod uscat, adică pur și simplu apăsați punctul de 20 de ori fără întrerupere ( mai întâi pe un picior, apoi pe celălalt ). Este recomandat să faceți acest lucru dimineața și seara. Nu este necesară nicio forță suplimentară.

Și puteți masa acest punct într-un mod umed: turnați apă la o temperatură de 38 de grade într-un lighean, puneți picioarele în el și așteptați să se înroșească. Apoi, cu degetele mari, masează simultan punctul youquan de 80 de ori fără întrerupere. Este bine dacă după aceea îți freci picioarele cu mâinile timp de 3-5 minute.

Sfatul numărul 4. Drumeții

Și, desigur, principalul stimulent pentru sănătatea călcâielor, picioarelor și a întregului corp sunt plimbările lungi. Ideal dacă le poți face desculț de-a lungul potecilor forestiere, iarba la țară sau gazonul din parc.

Fără boală și te simți mai tânăr – totul cu ajutorul eleuterococ

Eleuterococul este bogat în vitamina C și vitamine B, precum și în multe microelemente. Proprietățile de vindecare ale plantei sunt determinate de un grup special de substanței numite eleuterozide.

Efectele restauratoare și stimulatoare ale preparatelor cu Eleuteroco se caracterizează printr-o creștere a hemoglobinei în sânge, a forței fizice, a masei musculare și a capacității pulmonare.

  • Extractul de farmacie de Eleutherococcus se ia înainte de prânz, câte 20 de picături de 2 ori pe zi ca agent antitoxiv.
  • Pentru iritabilitate, oboseală, apatie, Eleutherococcus se bea de două ori pe zi înainte de mese, câte 30 de picături.
  • Pentru distonie vegetativ-vasculara se iau câte 30 de picături înainte de masa dimineața de 3 ori. Curs 2 săptămâni.
  • Pentru bolile de inimă reumatismale se iau de 2-3 ori pe zi înainte de prânz, câte 20 de picături. Stimulează activitatea inimii.
  • Pentru suprasolicitare mentală, extrage de două sau trei ori pe zi după-amiaza, 20 de picături.
  • Ca tonic general după-amiaza, de 2-3 ori pe zi, 15 picături, se poate adăuga în sucuri sau ceai.
  • Eleuterococul ajută la creșterea potenței, deci este foarte util pentru sexul puternic. Pentru a face acest lucru, luați 20 de picături dintr-un preparat farmaceutic de 2-3 ori pe zi, după-amiaza.
  • Femeile aflate în perioada postpartum pentru refacerea forțelor sunt recomandate de 2 ori pe zi, câte 20 de picături. Nu luați noaptea.
  • În cazurile de manifestări severe de menopauză – cu 30 de minute înainte de masă după-amiaza, 25-40 de picături. Cursul este de la 25 la 30 de zile.

Sursa