Avertisment teribil al doctorului Adrian Streinu-Cercel legat de CORONAVIRUS

Adrian Streinu-Cercel anunță că greul pentru România încă nu a venit, în epidemia cu coronavirusul. Șeful Institutului Matei Balș a declarat, miercuri seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că următoarele 4 luni vor fi foarte dificile, iar în toamnă va izbucni un nou val epidemic.

Cercel a precizat că „dacă românii nu vor înțelege că nu trebuie să mai iasă din casă, Guvernul va da legi prin care va fi interzisă deplasarea”. Totodată, doctorul a anunțat că vârful epidemiei va fi după Paști.

„Suntem pregătiți, lumea este cu arma la picior”

”Este mediu, rata de multiplicare de 1,2. Noi ne așteptăm la mai rău, dar este bine. Avem doar 2-3 pacienți la terapia intensivă. Ceea ce este mai greu pentru noi este întoarcerea românilor din Italia, Franța, Spania, Marea Britanie. Dacă ne uităm la Italia, trebuie să ne punem semne de întrebare. Suntem pregătiți, lumea este cu arma la picior”, atrage atenţia managerul Institutului Matei Balș.

„Dacă lumea nu înțelege că nu trebuie să circule de la unul la altul, închidem tot. Dăm shut-down. Primul val va fi după Paști. Sistemul este un sistem dromader. Acum suntem la capul cămilei.

Urmează o perioadă de acalmie, de incubație, cu românii veniți din străinătate, care ne aduc noi cazuri. Apoi urmează cocoașa propriu-zisă a dromaderului, care ne va pune probleme.”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

„Urmează 4 luni grele pentru România, este un termen realist spre optimist. Nu se mai poate pleca în concediu, va urma un nou val, care va fi în toamnă. Dacă nu vom lua măsuri, România va fi ca Italia”, avertizează medicul.