Așa putem preveni boala Alzheimer

Cercetările recente au confirmat faptul că lămâia este un tonic de excepţie pentru sistemul nervos central şi pentru sistemul nervos simpatic, având şi rolul de fluidifiant sanguin.

Totodată, terapia cu lămâie tratează o varietate de boli și are efecte antireumatice, remineralizante, anticancerigene, depurative şi detoxifiante pentru organism. Cercetătorii europeni au descoperit că un macerat  preparat dintr-o lămâie şi un grepfruit este de mare ajutor pentru afecţiunile digestive, pentru colonul iritabil şi, în mod surprinzător, acest remediu previne boala Alzheimer. Leacul acesta este la îndemâna oricui și este foarte uşor de preparat : se taie o lămâie şi un grepfruit în felii, cu coajă cu tot,  după ce au fost spălate foarte bine. Feliile acestor fructe se aşează în straturi alternative într-un vas de lut sau de sticlă. Deasupra lor se toarnă apă clocotită, până când  se umple vasul. După aceea, preparatul se lasă la macerat, până a doua zi dimineaţa când  ingredientele se presează cu o lingură de lemn. În aceeași zi, fructele macerate se mănâncă la micul dejun. Cura cu acest leac simplu, dar miraculos, trebuie urmată timp de zece zile, susține Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul ”Cum să ne protejăm memoria!” . 

După o pauză de trei luni, cura cu aceste citrice, preparate prin macerare, se poate repeta. Cercetătorii europeni au constatat că persoanele care au folosit acest  remediu au fost ocolite de boala Alzheimer.        

Există cinci semnale de alarmă privind depistarea bolii Alzheimer

Temuta boală Alzheimer este studiată în numeroase centre de cercetare din lumea întreagă. Însă, cercetătorii de la Universitatea Alabama au constatat  că există cinci semnale de alarmă care ajută la depistarea bolii Alzheimer, iar  acestea au legătură cu planul financiar. Specialiştii precizează că:

  1. dacă uiţi să-ţi plăteşti facturile, 
  2. dacă le plăteşti de două ori,
  3. dacă faci greşeli simple  privind banii cheltuiţi,
  4. dacă nu înțelegi concepte financiare elementare,
  5. calculezi greşit bacşişul,