Apelul unui medic român către ARAFAT: ”Scoateți armata pe străzi”.

Adriana Ticarau, medic de familie in București, îi solicita lui Read Arafat sa „scoată Armata pe străzi” pentru a-i împiedică pe romani sa mai interacționeze.


„Armata pe străzi! Este inadmisibil sa permiteți asa ceva unui popor needucat”, i-a transmis Ticarau lui Arafat pe pagina acestuia de Facebook.

„Bucurestenii au luat cu asalt pădurile si parcurile. Peste doua săptămâni vor lua cu asalt spitalele. Peste încă alte doua săptămâni, cimitirele. Din păcate vor lua cu ei si pe altii… Chiar si pe noi care am înțeles ca singura speranța e izolarea. Chiar si pe noi”, a comentat anterior doctorița pe pagina ei de Facebook.

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a dat sâmbăta un mesaj prin care îndeamnă la evitarea „la maxim” a activităților care nu sunt esențiale în aceasta perioada și recomanda totodată respectarea măsurilor de izolare si distanțare sociala.

„Mai multe persoane au sunat sa spună ca sunt prea multi care au ieșit la plimbare si la grătare, fiind vremea frumoasa. In aceasta perioada rămânerea acasă si evitarea activităților care pot sa va expună si sa expună familiile voastre este extrem de importanta”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

El atrage atenția ca „virusul nu se vede, nu se simte si nu are gust ca sa poata fi evitat”.

„Acesta se evita numai prin măsurile de izolare si distanțare sociala. Evitati expunerea persoanelor varstnice din familiile dumneavoastra la acest risc printr-un comportament responsabil. Va rog mult, evitati la maxim activitatile care nu sunt esentiale in aceasta perioada!”, a adaugat seful DSU.