Apă cu semințe de floarea soarelui – curăță colonul, desfundă vasele de sânge, hrănește creierul, reduce cantitatea de colesterol rău din sânge

Apa cu semințe de floarea soarelui desfunda vasele de sânge, curâță colonul și hrănesc creierul și alte beneficii. Dacă folosești cantitatea potrivită, poți cu ajutorul lor să reduce cantitatea de colesterol din sânge.

În plus întăresc sistemul imunitar și previn anumite forme de cancer. Datorită tuturor elementelor pe care le găsim în semințele de floarea soarelui putem să beneficiem de un sistem muscular sănătos și puternic.

De asemenea, dacă suferi din cauza inflamațiilor, poți să scapi de ele tot cu ajutorul semințelor din floarea soarelui. Ca să pregătești în acest amestec din apa și din semințe de floarea soarelui ai nevoie de o cană mai mică de semințe crude și de jumătate de litru de apă.

Fierbe apa și toarn-o peste semințe. Lasă amestecul să stea aproximativ 2 ore la infuzat. În tot acest timp tine vasul cu semințe acoperit cu un capac. După cele 2 ore filtrează lichidul și pune-l într-o sticlă de culoare închisă.

Ca să te bucuri de toate efectele pozitive ale acestui ceai, pentru că este un ceai, de fapt, bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, câte o cană din compoziția cu semințe de floarea soarelui.

Poți să consumi acest lichid si dacă ai probleme cu circulația sângelui, dacă te simți mereu obosit, dacă ai membrele reci sau dacă suferi din cauza sindromului membrelor neliniștite.

Semințele de floarea soarelui mai sunt potrivite și pentru tratarea osteoporozei. Acestea mai conțin si foarte mult calciu, dar și magneziu, fosfor.

Datorită acestei combinații de minerale sistemul tău osos va fi unul puternic. Vitamina E, de pe alta parte, va ameliora durerile pe care le vei simți la nivelul articulațiilor.

Manganul este o altă substanță din componenta semințelor de floarea soarelui, și cu ajutorul ei se tratează osteoporoza dacă deja este prezenta sau pur și simplu se previne.

Așa cum bine se știe, magneziul este un aliat foarte bun pentru un sistem nervos sănătos. De aceea este recomandat consumul de semințe de floarea soarelui in cazul stărilor repetate de nervozitate.

In plus nu vei mai avea dureri de cap ci din contra, te vei simti chiar mai relaxat. Cuprul din seminte iti ajuta parul si il face des, si puternic iar vitamina E va face tenul sa straluceasca, va impiedica razele ultra violet sa afecteze pielea si va tine la distanta ridurile.

Sursa