Apă cu miere și oțet de mere – Consumat pe stomacul gol, face minuni cu organismul

Oțetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni pentru tratarea multor afecțiuni și pentru menținerea stării de sănătate. Cura cu oțet de mere aduce considerabile beneficii organismului nostru și ajută și la pierderea kilogramelor în plus. Are Ph-ul mult mai ridicat decât alte tipuri de oțet și este cea mai bună opțiune pe care o putem folosi.

Întâlnim din ce în ce mai des combinație de oțet de mere și miere de albine. Mierea de albine este un adevărat elixir pentru sănătate, din cele mai vechi timpuri oameni au cercetat îndelung proprietățile mierii și au descoperit faptul că tratează foarte multe afecțiuni. Mai mult, este și un îndulcitor natural care ajută metabolismul în foarte multe feluri și nu se strică niciodată.

În afară de faptul că este un elixir pentru sănătate, tinerețe și frumusețe, oțetul de mere are capacitatea uimitoare a nu se altera. Acesta conține un complex important de vitamine printre care vitamina A, C, D, K și complexul de vitamina B, conține și sodiu, calciu, fosfor, potasiu și săruri minerale. Astfel are proprietăți cicatrizante, tonifiante, calmante și antioxidante.

Oțetul de mere tratează și previne apariția obezității și este recomandată înlocuirea zahărului din alimentație cu un zahăr natural precum mierea. Diabetul și diabetul juvenil se poate preveni cu ajutorul mierii și prin renunțarea la dulciuri. În combinație cu oțet de mere, mierea de albine este excelentă pentru organismul nostru.

Rețetă anti-obezitate cu oțet de mere și miere de albine

Consumul regulat de oțet de mere duce la arderea grăsimilor, reduce pofta de mâncare, scade nivelul colesterolului și reface rezerva de minerale din organism. Combinat cu usturoiul care este cunoscut pentru efectele sale benefice, și cu miere de albine, se obține un tratament natural de slăbire pentru persoanele supraponderale.

Pentru a prepara acest amestec, este nevoie de 1 borcan de 400 g de miere, 1 cățel mare de usturoi, 400 ml oțet de mere și 1 borcan gol de 800 g. Usturoiul se curăță și se pisează și se pune în borcan. Se adaugă mierea și oțet de mere până se umple borcanul, se amestecă până mierea se dizolvă și se lasă la macerat timp de 10 zile, timp în care borcanul se agită minim o dată la 2 zile.

După macerare se filtrează și se păstrează lichidul într-o sticlă, la loc răcoros. Se ia 1 linguriță din acest amestec în fiecare dimineața pe stomacul gol iar după 5 zile se va putea observa că apetitul se diminuează.

Ce alte beneficii are acest amestec?

  • Elimină aciditatea din stomac și ameliorează arsurile
  • Ajută în lupta cu kilogramele în plus
  • Ameliorează durerile în gât
  • Contribuie la sănătatea articulară și la eliminarea durerilor din încheieturi
  • Îmbunătățește sănătatea digestivă
  • Oferă un aspect mai tânăr pielii
  • Elimină respirația neplăcută
  • Reduce inflamația din corp
  • Oferă mai multă energie
  • Băutură cu oțet de miere, miere de albine și apă

Se amestecă 1 linguriță de miere cu 1 linguriță de oțet de mere și 1 cană de apă caldă. Se consumă dimineața pe stomacul gol, cu 20-30 de minute înainte de mese, în fiecare zi.

Sursă