Antibiotice naturale pe care le foloseau bătrânii noștri în locul pastilelor

Antibioticele sunt medicamente puternice utilizate pentru tratarea și prevenirea infecțiilor bacteriene. Prin urmare, dacă utilizați corect, puteți preveni multe boli bacteriene și vă puteți proteja eficient împotriva creșterii germenilor.

Mulți oameni cred că medicamentele îi vor ajuta să se simtă mai bine, ceea ce este adevărat pentru efectele pe termen scurt. Cu toate acestea, pe termen lung, ele duc întotdeauna la multe complicații de sănătate.

Pe de altă parte, utilizarea anumitor alimente cu antibiotice vă va ajuta să vă îmbunătățiți în cel mai scurt timp, fără efecte secundare urâte. Astfel, nu este cazul antibioticelor fără prescripție medicală.

Iată câteva antibiotice naturale pe care bătrânii noștri le-au folosit în locul pastilelor:

Curcuma

Curcuma este dintre cele mai cunoscute condimente ayurvedice din lume. Are proprietăți medicale puternice care promovează protecția naturală a corpului.

Mai mult, ajută la evitarea infecțiilor bacteriene în răni. În plus, este extrem de benefic în eliminarea bacteriilor cu boli de stomac, infecții ale urechii și probleme ale pielii.

Pentru a obține toate beneficiile curcumei, amestecați 1 lingură de pudră de curcuma cu 5-6 linguri de miere. Păstrați-l într-un recipient de sticlă.

Este recomandat să luați o jumătate de doză din acest tratament benefic, de 2 ori pe zi. De asemenea, puteți lua 400 până la 600 mg de suplimente de curcuma, asigurați-vă că consultați mai întâi medicul dumneavoastră.

Ghimbir

Ghimbirul poate preveni și vindeca multe probleme de sănătate, datorită puternicelor sale proprietăți antibiotice. Este extrem de benefic în cazul infecțiilor respiratorii și parodontale. De asemenea, este util în special pentru boli grave de origine alimentară, cum ar fi Salmonella.

Ceaiul de ghimbir este o soluție eficientă, pentru a-l prepara doar prăjit o bucățită de ghimbir proaspăt și fierbeți-l în aproximativ 1 1/2 căni de apă timp de 10 minute.

Puteți adăuga suc de lămâie și miere și apoi beți-l imediat. Opțional, puteți utiliza capsule de ghimbir, dar asigurați-vă că consultați mai întâi medicii.

Usturoi

Usturoiul este abundent în alicină, o substanță de sulf care poate acționa ca un antibiotic natural. Mai mult decât atât, este bogat în minerale, vitamine și substanțe nutritive care vă pot spori bunăstarea generală.

Ar trebuie să consumi 2-3 căței de usturoi proaspăt tocați pe stomacul gol în fiecare zi. Astfel, vă ajută să reglați tensiunea arterială, să vă îmbunătățiți imunitatea și multe altele.

Puteți opta oricând pentru suplimente de usturoi, doar discutați cu un medic înainte de a lua un supliment.

Sursa