Amestec de dovlecei cu ceapă și usturoi

Daca vrei sa pregatesti un amestec delicios de dovlecei cu ceapa si usturoi, atunci trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta. Vei obtine o gustare delicioasa pe care o vei putea intinde pe paine prajita.

Ingrediente necesare:

  • 1.5 kg dovlecei
  • 4 cepe mari, 6 catei mari de usturoi
  • 2 linguri otet din vin, 400 gr sos de rosii
  • 3 lingurite sare, 3 linguri zahar, ardei iute (dupa gust)
  • 5 linguri sos Worcestershire, 125 ml ulei de masline

Mod de preparare:

Nu trebuie sa cureti dovleceii, deoarece coaja acestora se inmoaie si accentueaza frumos culoarea produsului finit. Indeparteaza partea moale din interior, doar daca exista seminte tari.

Decojeste ceapa si tai-o solzisori. Decojeste cateii de usturoi si toaca-i marunt. Taie apoi si ardeiul iute cat mai marunt. Dovleceii se taie cat mai subtiri, precum cartofii prajiti.

Se toarna uleiul de masline intr-o tigaie si se pune pe foc. Cand se infierbanta, se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc usor.

La final, se adauga dovlecelul tocat si sarea si se gateste aproximativ 3 minute.

Dupa 3 minute, se scoate amestecul din tigaie si se pune intr-o vas incapator. Se adauga si restul ingredientelor (otet, sos de rosii si sos Worcestershire). 

Se pune vasul cu amestecul de dovlecei in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Se lasa usa cuptorului intredeschisa pentru a evita excesul de umiditate. Se amesteca din cand in cand.

Dupa ce amestecul s-a mai ingrosat, se scoate din tava si se toarna in borcane. Se sterilizeaza borcanele la 80 grade timp de aproximativ 20 de minute.

Inainte de servire, in amestecul de dovlecei, ceapa si usturoi se adauga branza tare. Se intinde apoi pe paine prajita. Pofta buna si spor la gatit!

Preluat: https://www.gatitul.ro/