3 băuturi răcoritoare pe care să ți le faci singur în această vară

Vara abandonăm băuturile calde, oricât de savuroase ar fi ele, tânjind după un strop de răcoare. Putem savura o limonadă pe vreuna din frumoasele terase clujene sau să ne preparăm singuri băuturi răcoritoare chiar la noi acasă. Dacă ești în pană de idei și nu prea știi ce alternative ai avea, iată câteva sugestii:

Limonada din lămâi și mentă – una dintre cele mai simple băuturi pentru care poți opta în zilele călduroase de vară. Pentru un plus de aromă, adaugă frunze de mentă. Pentru un plus de răcoare, adaugă un cub, două, trei de gheață.

Ice Coffee sau Frappe la tine acasă

Dacă nu ești dispus să renunți la cafea, dar diminețile au devenit prea caniculare pentru savuroasa cafea fierbinte, există alternative.

Când vine vorba de cafea rece (ice coffee), avem două variante: fie îți iei la pliculeț (special pentru ice coffee) și adaugi doar lapte, fie chiar îți prepari cafeaua, după cum urmează: îți faci un espresso lung și îl lași să se răcească, într-un pahar înalt, adaugi zahăr (opțional), adaugi laptele și, la final, cuburile de gheață. Poți să presari și scorțișoară!

Smoothie

Delicioasele smoothie-uri ne-au cucerit și pe noi în ultimii ani și, în timp ce le puteți cumpăra din diverse locuri în Cluj, noi vă recomandăm să învățați să vă preparați singuri acasă. E foarte ușor! Smoothie are la bază de obicei fie iaurt, fie lapte sau suc de fructe integral.

Este o băutură consistentă, în care poți să adaugi inclusiv fulgi de cereale și ovăz sau miere. Componenta principală, care dă și savoare și valoare nutritivă băuturii este fructul făcut piure adăugat în smoothie.

Astfel, peste lapte, în blender, putem adăuga, de exemplu, caise, banane și miere.
O altă variantă, tot în blender: zeamă de lămâie + zmeură, migdale, cireșe (atenție: să curățați fructele de codițe și sâmburi), miere și ghimbir.
Și încă una: zeamă de lămâie + pepene roșu, căpșuni, zahăr (în blender). Odată pus în pahar, poți adăuga apă și cuburi de gheață, iar la final poți orna cu frunze proaspete de mentă.