Alimente care subțiază sângele și reduc riscul de tromboză

Creșterea numărului de cazuri de patologie cardiovasculare duce la faptul că tot mai mulți oamenii sunt obligați să ia medicamente care subțiază sângele și întăresc pereții vaselor de sânge.

Motive pentru îngroșarea sângelui uman:

  • utilizarea alimentelor și a apei de calitate scăzută;
  • boala splinei;
  • o creștere a toxinelor din organism (observată de obicei la pacienții cu vârsta peste 50 de ani);
  • lipsa enzimelor care descompun substanțele nutritive;
  • deshidratare, expunere prelungită la soare;
  • activitate fizică excesivă;
  • trăind într-un climat nefavorabil.

Acești factori afectează calitatea și densitatea sângelui. Manifestările timpurii ale patologiei sunt somnolența, oboseala, iritabilitate, pierderea memorie, depresie.

Boli care provoacă vâscozitatea sângelui: varice; boală de inimă; ateroscleroză. În absența unui tratament compensator, toate acestea pot duce la formarea de cheaguri de sânge.

Kefir și iaurt din lapte de vacă.

Carne dietetică – piept de pui, curcan ( fără piele și grăsimi ).

Pacienții ar trebui să bea mai multe lichide – apa scade vâscozitatea sângelui și îmbunătățește absorbția nutrienților. Un adult ar trebui să bea aproximativ 2 litri de apă curată pe zi.

De asemenea, este util să bei ceaiuri de plante și fructe ( ghimbir, căpșuni, zmeură, afine, verde ) și sucuri din legume și fructe proaspete.

Ardei iute

Este un îndulcitor natural al aspirinei deoarece conține salicilați, ceea ce o face un medicament de prim ajutor pentru subțierea sângelui.

Usturoi

Un alt plus al usutoiului este prevenirea aterosclerozei. Cu cât sunt mai puține formațiuni în interiorul vaselor, cu atât circula mai liber sângele.

Curcuma

De asemenea, conține curcumina, ca și usturoiul, normalizează nivelul colesterolului din sânge. Dar, spre deosebire de el, nu are un gust înțepător și miros strălucitor.

Scorțișoara

De asemenea, conține curcumina, deși în concentrații mai mici. Așezați punga acestui condiment într-un loc proeminent și adăugați la băuturile sau deserturile preferate.

Roșii

Suficient de trei până la patru roșii proaspete pe zi. Salicilații- derivați ai acidului salicilic, acționează asupra trombocitelor din sânge, împiedicându-i să se lipească. Efectul întăririi sistemului circulator este completat de vitamina C și licopen.

Zmeură

O băutură fructată din fructe proaspete, ceaiul aromat făcut din frunze uscate va reduce colesterolul și va preveni ateroscleroza.

Merișor

Antioxidanții naturali ajută organismul să consolideze sistemul imunitar, să reducă inflamația și să consolideze sistemul cardiovascular.

Coacăze

Vitaminele A și C și cumarinele combat cheagurile de sânge. Cantitățile adecvate de apă pură, diferite condimente și fructe din dieta dvs, vă vor împiedica să vă faceți griji cu privire la riscul de tromboză.

Sursă