Adevărul despre Aspartam (E 951)

Multe dintre aceste reacții sunt foarte serioase, printre acestea fiind prezenta chiar moartea, după cum se releva într-un raport al DHHS (Departamentul de Sănătate și servicii Umane) al SUA din1994.

Iată doar câteva din cele 90 de simptome documentare în raport: spasme musculare, probleme de vedere, atacuri de panică, vorbire îngreunată, tahicardie, palpitații, pierderea memoriei, pierderea auzului, amețeli dureri de cap, dureri generalizate, depresie, oboseală accentuată, iritabilitate, insomnie, respirație îngreunată, etc.

Aspartam este denumirea tehnică (produsul chimic) a celebrelor NutraSWEET, Equal-Measure, etc. Aspartam a fost descoperit accidental în 1965, când James Schlatter, chimist la compania G.D. Searle, testa un medicament anti-ulcer.

Codul european pentru aspartam este E 951, și este „înrudit” cu E 950 (acesulfam K), făcând parte din categoria îndulcitorilor chimici (artificiali).

Despre „beneficiile” folosirii aspartamului s-a scris foarte mult. Revista Nexus a acordat acestui subiect o deosebită atenție: două numere ( din oct – nov 1995 și dec 1995 – ian 1996 ) au găzduit importante articole despre aspartam și ce se ascunde în spatele afacerii.

Cercetători care studiază efectele aspartamului au arătat că acesta declanșează și agravează următoarele boli cronice: Tumori pe creier, scleroză multiplă, epilepsie, boala Parkinson, sindromul AIzheimer, retardare mintală, fibromialgie, diabet, etc.

Aspartamului este fabricat din trei substanțe chimice: acidul aspartic, fenilalanina și metanol. în cartea ”Prescripion for Nutritional Healing”, scrisă de James și Phyllis Balch, aspartamul se afla pe lista denumită otravuri chimice”. După cum veți vedea, acesta este adevărul.

Dr. Russell Blaylock profesor de neurochirugie la Universitatea Messissippi, a publicat o carte în care arată detaliat care sunt efectele distrugătoare ale aspartamului, folosind aproape 500 de referințe științifice. De asemenea, el mai arată și distrugerile datorate glutamatului, aditiv care conține 99% acid glutamic.

Aspartatul și glutamatul sunt neutrotransmitatori, adică facilitează transmiterea de informații de la un neuron la altul. O cantitate prea mare de aspartat sau glutamat va duce la distrugerea ireversibilă a unor neuroni datorită unui influx excesiv de calciu în aceste celule. Acest „supliment” de calciu pe care neuronul îl primește, va determina formarea de radicali liberi în exces care ucid celula. De aceea aspartatul și glutamatul sunt denumite excito-toxine: stimulează celulele neuronale până le omoară!

Acidul aspartic este un aminoacid. În forma sa liberă, el duce la creșterea nivelului din sânge al aspartatul și glutamatul . După consumarea unor produse care conțin aspartam sau glutamatul, crește nivelul din sânge al acestor neurotransmitători, adevărate excito-toxine.

Creierul primește astfel un nivel excesiv de aspartat sau glutamat și distrugerea neuronilor începe galopant, iar marea majoritate ( peste 75% ) a neuronilor din anumite zone din creier sunt morți înainte de a apare vreun simptom vizibil. Toate aceste afirmații sunt bine documentate și demonstrate de dr. Russell Blaylock în cartea sa.

Câteva dintre cele mai importante boli cronice agravate sau declanșate de excito-toxine ca aspartamul și glutamatul sunt: pierderea memoriei, scleroza multiplă, pierderea auzului, demența, hipoglicemie, leziuni cerebrale, boala lui Parkinson, AIzheimer, epilepsie, dereglări hormonale.

Riscul este mult mărit pentru nou-născuți, copii, femei însărcinate, bătrâni și bolnavii cu probleme cronice de sănătate. Deși, în general, FASEB ( Federația societăților americane pentru o biologie experimentală ) este de acord cu toate hotărârile FDA, în acest caz a declarat că „este mai prudent să se evite folosirea suplimentelor alimentare care conțin acid glumatic de către femeile însărcinate, nou-născuți și copii”.

Sursa